TGF talep etti! Basın kartlarına seyahat özelliği geliyor

TGF Başkanı Atilla Sertel katıldığı toplantıda basın kartlarına seyahat özelliği eklenmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol
TGF talep etti! Basın kartlarına seyahat özelliği geliyor

TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Genel Başkanı Atila Sertel, önceki gün katıldığı Basın Kartları Komisyonu toplantısında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’ya basın kartlarının işlevini yitirdiğini belirterek, “Birçok ilde başlatılan ve toplu ulaşımda kullanılan kart uygulaması, basın kartını devre dışı bıraktı. Gazeteciler toplu ulaşımdan faydalanmak için her ilde ayrı bir kart çıkarmak zorunda. Bunun yerine mevcut basın kartlarına bütün illerdeki toplu ulaşım sistemine entegre olabilecek bir özellik eklenerek kartlar tüm Türkiye’de kullanılabilir hale getirilebilir” önerisini getirdi.  



Sertel’in önerisine olumlu karşılık veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, “Çok haklısınız. Bu konuda hemen çalışmalara başlayacağız. En kısa sürede basın kartlarına bu teknolojiyi getirerek, Türkiye’nin her yerinde özellikle toplu ulaşımda kullanılır hale gelmesi için çalışacağız” dedi.



Basın Kartları Komisyonu 23-24 Haziran tarihlerinde Ankara’da toplandı. Aynı zamanda Basın Kartları Komisyonu üyesi olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, toplantıda İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Batman ve daha birçok ilde basın kartlarının tek başına toplu ulaşımda kullanılamadığını, bunun yerine her ilde ayrı bir kart çıkarmak zorunda kalındığını belirterek, şunları söyledi:



Basın mensupları daha önce taşıdıkları basın kartı ile bütün illerde toplu ulaşımdan faydalanabiliyordu. Şimdi ise İstanbul’da başlayan ve diğer illere de yayılan uygulama ile basın kartı tek başına yeterli olmuyor. Basın kartının yerine her ilde otobüse veya metroya binmek için farklı bir kart çıkarılıyor. Meslekleri gereği sık seyahat eden gazeteciler farklı bir ile günübirlik gittiklerinde o ilin toplu taşıma hizmetlerinden faydalanamıyor. Veya ceplerinde çok sayıda otobüs kartıyla dolaşmak zorunda kalıyor. Bu uygulama basın kartlarını devre dışı bıraktı. Bunun yerine mevcut basın kartlarına bütün illerdeki toplu ulaşım sistemine entegre olabilecek bir özellik eklenerek tüm Türkiye’de kullanılabilir hale getirilebilir.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin