TGF Gezi Parkı protestolarında gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Taksim Gezi Parkı’nda yaşananları takip eden gazetecilerin saldırıya uğramasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
TGF Gezi Parkı protestolarında gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı!

Gazetecilerin kamuoyunun haber alma hakkı için görev yaptığını belirten TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında gazeteci Ahmet Şık, Hürriyet Daily News’ten Emrah Gürel ve Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın yaralandığını; Milliyet Gazetesi muhabiri Hüseyin Özdemir’in ise gaz etkisiyle baygınlık geçirdiğini söyleyerek, şunları kaydetti:



“Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Sağduyulu vatandaşlarımızın tepkisi, anayasal hakkını kullanması, hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacak şekilde, üzüntü ve utanç verici müdahalelere sahne oldu, oluyor. Burada görev yapan gazeteciler de sivillere uygulanan orantısız güçten nasibini aldı. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Görev yapan meslektaşlarımıza ve yeşili korumak için direnen halkımıza yönelik saldırıları kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yetkilileri gazetecilerin çalışma koşullarını düzenlemeye, can güvenliklerini sağlamaya çağırıyoruz.” (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin