TGC'den, Necati Bilgiç için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaşamını yitiren usta gazeteci Necati Bilgiç için başsağlığı mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC'den, Necati Bilgiç için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Necati Bilgiç 87 yaşında vefat etti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Necati Bilgiç’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet eden değerli üyemiz Necati Bilgiç’in ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.  Bilgiç’in cenazesi 8 Aralık 2015 Salı günü  Levent Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Küçükçekmece Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verilecek." diye yazdı.



NECATİ BİLGİÇ KİMDİR?



1928 yılında Kilis’te doğdu. Lise öğrenimini Bursa’da tamamladı.  İstanbul Hukuk Fakültesi’ne bir süre devam etti. 1951 yılında gazeteciliğe başlaması dolayısıyla öğrenimini bıraktı. Öz Fenerbahçe, Türkiye Spor, Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Tanin, Hayat Mecmuası, Güneş, Posta gazetelerinde spor yazarı olarak görev yaptı. Geniş bir gazeteci ailesinin birey olan Necati Bilgiç’in kuzenleri arasında Ahmet Taner Kışlalı, Mehmet Ali Kışlalı, Öcal Uluç, Hıncal Uluç da bulunuyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin kurucu üyelerinden olan Bilgiç, Basın Şeref Karı sahibiydi. Necati Bilgiç’in Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda ödülü bulunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin