TGC'den gazeteci Mustafa Yücel için anma mesajı

TGC 30. ölüm yıl dönümünde Mustafa Yücel için bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC'den gazeteci Mustafa Yücel için anma mesajı

TGC(Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) 7 Temmuz 1983'da hayatını kaybeden eski Genel Sekreterlerinden Mustafa Yücel için bir açıklama yayınladı.



TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılana açıklamada “Bir yandan öğrenci yetiştiren bir yandan da gazetecilerin sorunlarıyla ilgilenen Mustafa Yücel, dünyayla ve insanlarla barışık bir insandı. Anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” denildi.



İşte o mesaj



"Uzun yıllar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterlik görevini sürdüren Mustafa Yücel’i aramızdan ayrılışının 30. yıldönümünde TGC Yönetim Kurulu olarak sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bir yandan öğrenci yetiştiren bir yandan da gazetecilerin sorunlarıyla ilgilenen Mustafa Yücel, dünyayla ve insanlarla barışık bir gazetecilik ustasıydı. Anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz “denildi.



Mustafa Yücel kimdir?



1917 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İÜ. Edebiyat Fakültesi’nde eğitim gördü. Mesleğe Zekeriya Sertel ile Halil Lütfi Dördüncü ’nün yayımladığı Tan Gazetesi’nde başladı. 1936 yılında, Selim Ragıp Emeç ile Ekrem Uşaklıgil’in çıkarttıkları Son Posta Gazetesi’ne geçti.

Gazeteciliğin çeşitli dallarında görev yaptı. 1956’da TGC Genel Sekreterliği’ne getirildi. Bu görevini vefat edene kadar, tam 27 yıl ara vermeden sürdürdü. Basın sektöründe "Hoca" olarak anılıyorsu. İÜ Gazetecilik Enstitüsü ile İÜ. Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. 1981’de Danışma Meclisi’ne MGK kontenjanından üye seçildi. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 7 Temmuz 1983'de 66 yaşındayen vefat etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin