TGC'den Erol Simavi'nin ailesine başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Erol Simavi’nin ölümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC'den Erol Simavi'nin ailesine başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkan Yardımcısı, 2001 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi Erol Simavi 8 Haziran 2015 Pazartesi günü vefat etti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Erol Simavi’nin ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Erol Simavi’yi kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Erol Simavi’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Simavi ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.



Erol Simavi’nin cenazesi 10 Haziran Çarşamba günü ikindi namazının ardından Kanlıca Camisi’nden alınarak Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



Erol Simavi kimdir?



1930 yılında İstanbul’da doğdu. Yedigün Dergisi, Hürriyet Gazetesi ve TGC’nin kurucusu Sedat Simavi’nin oğlu, İstanbul Işık Lisesi’nde eğitim yaptı. Tabandan başlayarak gazeteciliğin çeşitli branşlarında çalıştı. Hürriyet’in 1948 yılı kuruluşunda babasının yanında ağabeyi Haldun Simavi ile birlikte yer aldı. 1968 yılında gazeteyi ve yan kuruluşlarının yönetimini tek başına üstlendikten sonra Babıali’ye ek olarak Halkalı ve İkitelli (İstanbul) Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum matbaalarını kurdu. Fransızca biliyor. Belma Simavi ile evli. 1994 yılında gazeteyi ve yan kuruluşlarını Aydın Doğan’a devretti.



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin