TGC üyesi gazeteci hayatını kaybetti

TGC vefat eden gazeteci için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC üyesi gazeteci hayatını kaybetti

TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) üyesi, 2010 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri ve Sürekli Basın Kartı  sahibi  Nalan Seçkin 3  Eylül 2013 Salı günü vefat etti.



TGC yarın Ataköy 5. Kısım Camiinden alınarak Büyükçekmece Kavaklı  Mezarlığı’na defnedilecek olan Seçkin için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, " “Değerli üyemiz,2010 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri ve Sürekli Basın Kartı sahibi Nalan Seçkin’i  saygıyla  anarken ailesine  ve topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” denildi.



Nalan Seçkin kimdir?



Nalan Seçkin,1939 yılında İstanbul’da doğdu. Belediye konservatuvarı Tiyatro Bölümünde okudu



Gazeteciliğe 1959 yılında Ankara’da başladı. Türk Haberler Ajansı’nda çalıştı. Kısa bir süre TRT Haber Merkezinde görev yaptı. Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirliğini başlattı.  İsmetPaşa’dan  ciddiyeti ve tasarruflu olmayı öğrendi.  Anadolu Ajansı’na geçti. Varto Depremi’ni izledi. Zafer, Havadis, Ayrıntılı Haber, Yenigün ve Bizim Gazete’de çalıştı. Çeşitli  basın  meslek örgütlerinden aldığı 25 ödül bulunuyor. Meslek yaşamı boyunca “ İlk Meclis’ten Kalanlar”, “Cumhuriyet Tutanağı”,  “Ajans  Haberleri”, “Musalladan Şöhrete Safiye Ayla”,  “Zeki Müren” ve “Türkiye Böyle Kuruldu” adlı kitapları yayınlandı.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin