TGC-KAS 2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) yerel medyayı desteklemek amacıyla 16 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC-KAS 2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS), 1998 yılında başlattığı Yerel Gazetecilik Ödülleri’ne başvurular başladı. 2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri; demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamayı hedefliyor.



JÜRİ ÜYELERİ



2014   Yerel Gazetecilik Ödüllerini belirleyecek jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Konrad Adenauer Stiftung Temsilcisi Bekir Öncel, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Sağnak, Hürriyet Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eşmen, TGRT Haber Genel Müdürü Suat Yılmaz, Star Gazetesi Foto Muhabiri Murat Düzyol, Zaman Gazetesi Grafik Tasarım Şefi Şemsi Açıkgöz, TGC Hatay Temsilcisi Mithat  Kalaycıoğlu. 



ÖDÜLLER 3 DALDA VERİLİYOR



Yerel gazetecilik ödülü, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsıyor.  Ödüller, haber, fotoğraf, sayfa düzeni dallarında birer gazeteciye veriliyor. Değerlendirmede bu kuruluşlarda çalışanların, yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınıyor.



GEÇİMİNİ SADECE GAZETECİLİKTEN SAĞLAYANLAR KATILABİLİR 



Adaylar, doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri, iletişim fakültelerinin bulunduğu yerlerde fakülteler adına öğretim üyeleri, yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebiliyor. Her aday tek bir çalışma ile katılabiliyor veya önerilebiliyor. Aday gösterilen çalışmalar nedeniyle çalışma sayısı birden fazla olduğunda yarışmaya katılacak çalışmayla ilgili tercih hakkı çalışma sahibine bırakılıyor. Adayların T.C vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması şartı aranıyor. Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekiyor. Çalışmaların 01.01.2014-31.12.1014 tarihleri arasında yayınlanmış olması aranan şartlar arasında bulunuyor.



KİMLER BAŞVURAMAZ?



2011-2012-2013 yıllarına ait çalışmaları ile birincilik almış olan gazeteciler 2014 ödüllerine aday olamıyor. Ders kitaplarında, master veya doktora çalışmalarında yayınlanmış veya başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmiyor. Bu nedenle adayların,  eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu da başvuru yazılarında belirtmesi gerekiyor. Başka meslek örgütleri veya diğer kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş olması halinde yerel gazetecilik ödülünün geri alınma hakkı saklı tutuluyor.  Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilemiyor. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefat eder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal varislerine veriliyor.



ALMANYA VEYA TÜRKİYE’DE STAJ İMKANI



Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere üç dalda da 1.000’er TL ödenecek.



2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri’nde haber kategorisinde birinci gelen gazeteciye ödül alanın ihtiyacına özgün bir staj programı ( Almanya veya Türkiye'de) sağlanacak.



BAŞVURULAR 30 OCAK 2015’TE SONA ERECEK



Çalışmalar biri asıl, 10 nüsha halinde taahhütlü olarak, çalışma sahibinin nüfus cüzdanı örneği ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte, Yerel Gazetecilik Ödülleri – 2014 başlığıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkocağı Cad. No:1 34110 Cağaloğlu İstanbul adresine gönderilecek. İstenilen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde eserler yarışmaya kabul edilemiyor.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin