TGC-KAS 18.Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği '2015 Yerel Medya Ödülleri' törenle dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
TGC-KAS 18.Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) 18 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri, Taksim Nippon Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.



TGC-KAS 18.Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Törende Antakya Ses Gazetesi'nden Akın Bodur haber, Gazete Kadıköy'den Erhan Demirtaş fotoğraf, Karadeniz Son Nokta Gazetesi'nden İlayda Kara sayfa tasarımı ödüllerini aldılar.

Medya Hatay Gazetesi'nden Seren Güllü Dağtekin'in haberi, Adana 5 Ocak Gazetesi’nden Murat Gegin’in fotoğrafı, Eskişehir Anadolu Gazetesi’nden Türker Atak'ın yaptığı sayfa övgüye değer bulundu.



Törenin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi  Dr. Colin Dürkop yaptı.



TGC BAŞKANI OLCAYTO: DEMOKRASİNİN YEŞERMESİ İÇİN YEREL BASIN ÇOK ÖNEMLİ



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, konuşmasında basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmadığını dikkat çekti:

“TGC olarak bir seçim geçirdik. Seçimden sonra daha büyük sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Zorlu bir dönem bizi bekliyor. Biz gazetecilerin sadece gazetecilik yaptıkları için suçlanmalarına karşıyız. Basın ve düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadığı için üzgünüz. Bu yolda mücadele veriyoruz. Türkiye’de sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Sadece Türkiye’de batı normlarında bir gazetecilik yapılabilsin istiyoruz. İktidarlar kendine ait gazeteci, kendine ait gazeteler yaratmak isteseler de sonuçta bunda başarılı olamayacaklar.

Yerel Gazetecilik Seminerleri’nin bu yıl 80.’sini, Yerel Medya Ödülleri’nin de bu yıl 18.’sini tamamladık. Yerel seminerlerde Türkiye’nin her yerine gittik. Ağrı’dan Edirne’ye kadar her yerde gazeteciliğin ne kadar onurlu bir meslek olduğunu anlatmaya çalıştık. Biz de yereldeki meslektaşlarımızdan çok şey öğrendik. Haber yazımından sayfa düzenine kadar İstanbul’dan götürdüğümüz değerli ustalarla bilgi vermeye çalıştık. Demokrasinin yeşermesi için yerel basın çok önemli. Yeter ki bu bilinçle çalışsın. Yeter ki basını bölme yolunda yapılan çalışmaları kulak ardı etsinler.”



DURKOP: PIRIL PIRIL İNSANLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ



Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi  Dr. Colin Dürkop, şunları dile getirdi:

“Her sene olduğu gibi bu sene de TGC ile birlikte 18. Yerel Gazetecilik Ödülleri,  fotoğraf, haber ve sayfa dalında gerçekleşti. Ayrıca aynı dallarda övgüye değer görülen çalışmalar da var. Bu çalışmaları sizlerle paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu arkadaşlarımız takdir ve desteği hak etmektedirler. Yerel gazeteciliğe gönül vermiş pırıl pırıl insanları desteklemeye devam edeceğiz. Gönül ister ki; daha fazla ödül verelim, bunun için de örnek teşkil eden çalışmaları tüm Türkiye’ye yayalım."



ÖDÜLLER DAĞITILDI



Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödüller, haber, fotoğraf ve sayfa dalında verildi.

Haber dalında Akın Bodur, Antakya’da yayınlanan Ses Gazetesi’nin 31 Aralık 2015 tarihli sayısında yer alan “Antik kentin üzerine otel” başlıklı haberi ile haber ödülünü kazandı. Akın Bodur’a ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto, para ödülünü ise Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi  Dr. Colin Dürkop takdim etti. Bodur, ödülünü alırken, “Bizleri ilgilendiren yaşama dair olan konularda gazeteci olarak yazmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim işimiz” dedi.



Haber dalında Medya Hatay Gazetesi’nden Seren Güllü Dağdelen, 31 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan  “Savaşın Kadınları” başlıklı haberi ile övgüye değer bulundu. Dağdelen ödülünü TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir’in elinden aldı.



Gazete Kadıköy’den Erhan Demirtaş, “Gençlerin Eylemine Müdahale” isimli fotoğrafıyla ödül kazandı. Demirtaş’a ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, para ödülünü ise Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel takdim etti.



Adana 5 Ocak Gazetesi’nden Murat Gegin’in 22 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan “Yağmur Felç Etti” isimli fotoğrafı övgüye değer bulundu.  Gegin'e ödülünü DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan verdi.



Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nden İlayda Kara'ya sayfa dalındaki ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Celal Toprak, para  ödülünü KAS Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop takdim etti.



Eskişehir Anadolu Gazetesi’nden Türker Atak, sayfa dalında övgüye değer bulundu.Atak’a ödülünü Yeni Hayat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şefi Şemsi Açıkgöz verdi.



Törene; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Celal Toprak, Denetim Kurulu Üyesi Arif Esen, Balotaj Kurulu’ndan Muammer Tuncer, Azize Şenbülbül, Haşmet Levent Yavuz; Onur Kurulu’ndan Ergin Konuksever, Esat Yılmaer ve Engin Köklüçınar, Yönetim Kurulu yedek üyesi Zeki Kılıç, Balotaj Kurulu yedek üyeleri Ali Kılıç ile  Mehmet Emin Köpüklü, Onur Kurulu yedek üyesi Nevin Akkaya, TGC Bolu Temsilcisi Hüseyin Aykan ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük katıldı.



Törende Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan, Yeni Hayat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şefi Şemsi Açıkgöz, gazeteci Turgut Fethi Erden ile Yasemin Arpa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli bulundu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin