TGC: Hakaret suç olmaktan çıkarılsın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, "hakaretin suç olmaktan çıkarılması" talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TGC: Hakaret suç olmaktan çıkarılsın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), demokratikleşme paketi kapsamında hakaret suçunda uygulanan hapis cezasının adli para cezasına dönüştürülmesinin olumlu ama eksik olduğunu belirterek hakaretin suç olmaktan tamamen çıkarılmasını talep etti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin basın açıklaması şöyle:



"Hakaret ile eleştiri arasında ince bir çizgi olduğuna” dikkat çekilen açıklamada, kamu görevlilerine hakareti daha ağır yaptırımlarla cezalandıran hükümler uygulandığı belirtilerek bunun gazeteciler için ciddi bir sorun oluşturduğu ifade edildi.



"Türkiye'de siyasetçilerin sıklıkla gazeteciler hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunmaları ciddi bir sorun oluşturuyor. Çağdaş demokrasilerin çoğunda hakaretin ceza yasalarından çıkartıldığını görüyoruz. Hakaretin var olduğu demokrasilerde ise ceza yasalarındaki hükümler  fiilen uygulanmıyor.



"Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ‘Hakaretin suç olmaktan çıkarılmasına doğru’ başlıklı ve 2007 tarihli kararında açıkça Türk Ceza Kanunu'nun kamu görevlilerine hakareti daha ağır yaptırımlara bağlayan hükmün kaldırılması gerektiği belirtilmesine rağmen bu hükümlerin sıklıkla uygulanmaya devam etmesi üzücü."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin