TGC 68. yaşını kutladı! Gazeteciliğin usta isimlerine şükran plaketi verildi!

1946 yılında kurulan TGC düzenlenen törenle 68. yılını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC 68. yaşını kutladı! Gazeteciliğin usta isimlerine şükran plaketi verildi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 68'inci, cemiyetin günlük yayın organı olan Bizim Gazete'nin 20. yılı törenle kutlandı.



Törene; TGC Başkanı Turgay Olcayto,  Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Yönetim Kurulu üyeleri İhsan Yılmaz ve Kamil Masaracı; Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever, Onur Kurulu Sekreteri Mustafa Dolu, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç ile Genel Sekreter Engin Köklüçınar, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Basın Yayın Enformasyon İstanbul Müdürü Necmettin Altuntaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

 

USTALARI GENÇLERİN ÖĞRENMESİNE YARDIMCI OLMAK ÖNEMLİ



Törenin sunuculuğunu İstanbul Radyosu spikerlerinden Saadet Baykal üstlendi. Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Başkan Olcayto, şunları söyledi:



Geçen yıl 1928-29 doğumlu usta gazetecilere şükran plaketi verdik. Bu yıl da 1930-1931 yılı doğumlu ustalarımıza şükran plaketini takdim edeceğiz. Bu buluşmaların, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önemli bir işi olduğunu düşünüyorum. Çünkü usta-çırak ilişkisinin kalmadığı günümüz Bab-ı Ali’sinde eskileri anmak, hatırlamak, eski dönemdeki gazetecileri gençlerin öğrenmesine yardımcı olmak önemli.  Bu açıdan bugünkü toplantıyı önemsiyorum. Türk basınına çok önemli katkılarda bulunan ustalarımıza hoş geldiniz diyorum, onur verdiniz.

 

MESLEKTAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ



Gazeteciliğin zor döneminde yönetimi devralmış bir arkadaş grubuyuz. Meslek örgütü olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İşsiz gazetecilerimiz var, cezaevinde yatan gazetecilerimiz var. Bunun dışında, sansür var.  Ama daha önemlisi, oto sansür var. Gazeteciler istediklerini yazmakta son derece zorlanıyorlar. Böyle bir ortamda görev yapmak, meslek örgütü olarak bizi hem üzüyor, hem de çok yoruyor. Ama bundan yılmış değiliz. Elimizden geldiği kadar arkadaşlarımızın yanında olmaya uğraşıyoruz. Buna karşılık, hem iktidarla hem muhalefetle belli ölçüler içinde mesafemizi bozmadan, sadece salt gazetecilere yönelik saldırıların karşısında durmaya çalışıyoruz. Polis şiddetinin karşısında durmaya çalışıyoruz. Sendikasızlaştırmanın karşısında durmaya çalışıyoruz. Onun dışında bizim başka hiçbir beklentimiz yok. Umuyoruz ki bu güç günleri de atlatacak gazetecilerimiz. Çünkü  gazetecilik köklü bir meslek. Genç arkadaşlarımız bu konuda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu konudaki ciddi duruşları bizi sevindiriyor.”

 

PLAKET TÖRENİ YAPILDI



Konuşmaların ardından, 29 kıdemli üye gazeteciye şükran plaketi verildi.  TGC Başkanı Turgay Olcayto, Orhan Peksayar ve Tarık Dursun Kakınç adına gelini Özlem Kakınç’a ödülünü takdim etti.

Vecdi Uygun’a plaketini TGC Başkan Vekili Vahap Munyar verdi. Ahmet Balan, TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar’ın, Orhan Karaveli, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in elinden plaketini aldı. Baha Oral’a TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver plaketini verdi. TGC Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Masaracı, Ali Abalı’ya plaketini takdim etti.  Emin Mollaoğlu’na plaketini TGC Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz verdi. Vala Somalı’ya plaketini TGC Onur Kurulu Sekreteri Mustafa Dolu, TGC Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever,  Argun Berker’e plaketini verdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Lütfi Akdoğan’a plaketini verdi. 

Hakkı Aykut’a plaketini Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç sundu. Hulusi Yavaşlar, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Engin Köklüçınar’ın, Sedat Ağralı, Erdoğan Arıpınar’ın elinden plaketini aldı. Yaşar Özen’e plaketini  Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat verdi. Nazif Karaçam’ın ödülünü ise ustanın adına Hatice Opak Bilgin Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş’tan aldı.

 

Ustalar, duygularını şöyle dile getirdi.

 

CEMİYETE TEŞEKKÜR EDERİZ



Emin Mollaoğlu: Şükran plaketi alan meslektaşlarım, mesleklerini büyük bir özveri ve ciddiyet içinde bugüne kadar getirmiş bulunuyorlar. Hem onlara hem de Cemiyetimize çok teşekkür ederim.

 

GENÇLER BİZE İNANMAYACAK



Orhan Karaveli: Cemiyetimiz,  emeğin, vefanın bir örneği olan güzel bir düzenlemeyle Türkiye’nin karmakarışık, hatır saymaz ortamında adeta bize nefes alma penceresi açmış oldu. Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda çok sıkıntılı bir döneme tanıklık ediyoruz. Eskiden gazeteci ağabeylerimizin söyledikleri bizim aklımıza yatıyordu. Yarın genç arkadaşlara bugünleri anlattığımızda büyük ihtimalle inanmayacaklar. Öyle şey olur mu? Bu korku filmi diyecekler.

 

HALEN ÇALIŞIYORUM

Vala Somalı: “Artık yolun sonuna doğru geldik. Yaş oldu 83. Halen çalışıyorum, Yeni kitaplar üretiyorum. Bir sürü makale, kitap yazdım yazmaya da devam ediyorum.”

 

TARIK DURSUN K’NIN SELAMLARINI GETİRDİM

Tarık Dursun Kakınç adına ödülü alan gelini Özlem Kakınç:



15 gün önce İzmir’de Tarık Dursun K’nın 83. doğum gününü kutladık. Benden bugün ödülü onun adına almamı istedi. Ben Tarık Dursun K’yı, 1976 yılında okuma yazmayı öğrendiğim gün ilk kitabıyla ‘Bir Küçücük Aslancık Varmış’ ile tanıdım. Yıllar sonra yollarımız kesişti. Adına çok mutluyum. Burada olamadığı için çok üzgün. Her zaman olduğu gibi onun sözüyle ‘Öpüldünüz çocuklar’ diyerek bitiriyorum konuşmamı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin