TGC 67 yaşında!

'Türkiye Gazeteciler Cemiyeti' kuruluşunun 67. yılını kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
TGC 67 yaşında!

1946 yılında kurulan TGC(Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) kuruluşunun 67. yılını kutluyor.



TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptığı basın açıklamasında, " Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, kurucu başkanımız Sedat Simavi’den aldığı bayrağı, bugüne dek bağımsız ve bağlantısız olarak ödün vermeden sürdürmektedir.Emeği ve katkısı geçen tüm başkan ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Turgay Olcayto'nun yaptığı açıklam şu şekilde devam ediyor;



Günümüzde gazetecilik yeni ve güç bir sınavdan geçiyor. Kamuoyunun doğru, yansız bilgilenme hakkı olarak tanımladığımız basın özgürlüğünde büyük sıkıntılar var. Düşünceyi ifade özgürlüğündeki engeller henüz kalkmadı. Cezaevlerinde gazeteci bulunduran ülke ayıbından da henüz kurtulamadık. Oto sansürü şeffaf yayıncılığın önündeki en büyük engel olarak görüyoruz. Güç koşullarda görev yapan gazetecilerin çalışma olanaklarını iyileştirme yolunda iktidardan da muhalefetten de katkı bekliyoruz. Çağdaş demokrasiye ulaşma yolunda Ceza Yasası, Ceza Usul Yasası ve Terörle Mücadele Yasası’nda iyileştirmeler yapılmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz.

 

Umuyorum ki 68. yılımızı, cezaevlerinde tutuklu gazetecinin kalmadığı, düşüncesini ifade ettiği için bireylerin kovuşturulmadığı daha özgür bir ortamda kutlayacağız. Buna inanmak istiyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin