TFF'den radikal karar! UEFA ile görüşme yapıldı. Depremden etkilenen takımlardaki oyuncular için serbest transfer izni

TFF, UEFA ile görüşüp depremden etkilenen takımlardaki oyunculara serbestlik istedi.

Google Haberlere Abone ol
TFF'den radikal karar! UEFA ile görüşme yapıldı. Depremden etkilenen takımlardaki oyuncular için serbest transfer izni

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasında ülkedeki tüm spor faaliyetleri durdurulurken, Süper Lig'de mücadele eden Hatayspor ve Gaziantep FK ise ligden çekildi. Avrupa'da transfer tahtası kapandığı için oyuncular da şu anda mecburen kulüplerinde kaldı.

TFF ise yaptığı açıklamayla bu iki takımda forma giyen futbolcuların Süper Lig'de istedikleri kulübe gidebileceklerini ve özellikle yabancı oyuncuların yerli statüsünde oynayacaklarını duyurdu.

Federasyon bu hamlesinin ardından bir hamle daha yaptı ve TFF'den bazı yetkililer, dün UEFA'nın Nyon'daki merkezini ziyaret etti. Yapılan görüşmede; hem ülkedeki transfer döneminin 5 Mart'a kadar uzatılması hem de depremden etkilenen ve ligden çekilen takımların oyuncularına Ukrayna'da olduğu gibi sınırsız transfer izni verilmesi konuşuldu.

Bilindiği gibi; UEFA, Rusya'nın Ukrayna'ya geçen yıl savaş açmasının ardından bu iki ülkedeki futbolculara istedikleri takıma gitmelerine izin veren bir açıklama yapmıştı.

TFF yetkilileri de deprem felaketi sonrasında Hatayspor ve Gaziantep FK başta olmak üzere depremden etkilenen kentlerin futbol takımlarındaki oyunculara bu hakkın tanınmasını istiyor. Yine haberde yer alan bilgiye göre; UEFA'nın bu görüşe olumlu baktığı ancak transfer sezonunun uzatılması konusunda ise henüz net bir cevap vermediği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin