TFF binasına silahlı saldırıda bulunuldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
TFF binasına silahlı saldırıda bulunuldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu.

Saldırının TFF'deki yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Kamera kayıtlarının incelendiği aktarıldı.

Milliyet'te yer alan haberde, bugün TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri'nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken binaya 5 kurşun isabet ettiği bildirildi. Olay intikal eden güvenlik güçleri Riva'daki bütün kameraları incelemeye alırken saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

TFF binasına yapılan planları saldırıda başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına gerçekleştiği kaydedildi. Kurşunlardan bir tanesinin Hamit Altıntop'un kafasının üstünden geçtiği öğrenildi.

Hamit Altıntop silahlı saldırıyla ilgili, "Silah seslerini duyar duymaz kendimizi yere attık. Yönetim kurulundaki arkadaşlar benim yaralandığımı düşünmüşler. Verilmiş sadakamız varmış, failler umarım en kısa zamanda bulunur" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da saldırının ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

TFF Başkanı Süleyman Soylu, TFF'ye saldırıda bulunan şahısların yakalandığını açıkladı. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Yakın yerden 11 adet atış olduğunu değerlendiriyoruz. 11 adet boş kovan var. Binaya 5 adet isabet var. Zanlılar kısa bir süre içerisinde yakalandı. C.U. ve O.G. polisimizin dikkatli çalışması sonucunda hemen alındı. Hem alkol alıyor hem denize giriyorlar hem de bu atış işini gerçekleştiriyorlar. Allah korumuş ben atılan kurşunların isabetlerini gördüm. Ayakta duracak halleri yoktu. Çok kritik bir hizada denk gelmiş. Olay tüm yönleri ile soruşturulacak. Başka bir şey söz konusu mu değil mi diye soruşturmayı derinleştireceğiz."

FAİLLER YAKALANDI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına ateş açan kişi yakalandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) binasına silahlı saldırıda bulunan failler yakalandı. TFF'deki yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleştirilen saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin yakalandığı açıklandı.

Yapılan silahlı saldırıda TFF binasına 11 atış yapıldığı ve bunlardan 5'inin isabetli olduğu belirtildi. Yakalanan C.U ve U.G'nin gözaltına alındığı duyuruldu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Zanlıların kısa sürede yakalanması son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin