TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ve Hamit Altıntop'un görevlerine devam edeceklerini açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ve Hamit Altıntop'un görevlerine devam edeceklerini açıkladı

Büyükekşi, Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında dün açılan "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin, futbolun tüm paydaşlarını bir araya getirdiğini belirten Büyükekşi, "100. yıla yakışan bir açılış olsun istedik. Gerçekten de öyle oldu. Gelecek yıl cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı. Bu aynı zamanda Türk futbolu için de milat. Türkiye Futbol Federasyonunun da 2023'te 100. yılı. İkisinin aynı yıla denk gelmesi de ayrıca bir önem arz ediyor. Dün futbolun bütün paydaşları bir aradaydı. Aslında Sayın Cumhurbaşkan'ımız da işin tam ortasında, kendisi de senelerce profesyonel futbol oynamış. Bizden çok daha iyi geçmişi biliyor. Sergide Türk Milli Takımı'nın başarılarını sergileyen kupalar var. Türk futbol tarihinde başarılı takımlarımızın kupaları, Atatürk'ün ziyaretinde imzaladığı defterler, hatta 1850'lere dayanan evraklar, formalar sergileniyor" diye konuştu.

STEFAN KUNTZ VE HAMİT ALTINTOP YORUMU

Stefan Kuntz'un uzun vadeli bir plan çerçevesinde getirildiği ve son iki maçtaki sonuçların ardından tepki gösterilmesiyle ilgili olarak ise Mehmet Büyükekşi, "Günlük kararlar bize fayda sağlamaz. 2002'den bu yana hiçbir teknik direktörümüz sözleşme süresini tamamlayamamış. Bir takım tazminatlar ödenmiş. Biz sabırsız bir milletiz. Biz de hataları gördük. Gerekli uyarıları yaptık. Hocamızla devam ediyoruz. İnşallah başarılı olur. Hocamız da Ümit Milli Takım ile Avrupa şampiyonu olmuş başarılı bir hoca. Gençlere önem veren bir ülke. İnşallah Türkiye ile başarılı olacak. Onun başarısı bizim başarımız olacak. Sistem olarak onun geçmişteki başarılarını buraya uyarlayabilse ne mutlu bize" diye konuştu.

Hamit Altıntop'un göreviyle ilgili olarak da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hamit Altıntop'un ayrılması konusunda da bir şey konuşmadık. Göreve başlayalı dört ay oldu. Çok az ve hızlı karar verme konusunda biraz daha farklı düşünüyoruz. olayları görmemiz lazım. Bir seferlik bir başarı ve başarısızlıkla ilgili karar almamamız lazım. görevine devam ediyor. Herhangi bir sportif direktörlük gibi bir şey söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin