Tete konusunda Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike. Shakhtar Donetsk astronomik bir bedel talep etti

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Galatasaray'a transfer olan ve transferi nedeniyle dava açtıkları Tete ile ilgili açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tete konusunda Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike. Shakhtar Donetsk astronomik bir bedel talep etti

Galatasaray'ın bedelsiz kadrosuna kattığı Brezilyalı Tete için eski kulübü Shakhtar Donetsk, FIFA'ya gitmeye hazırlanıyor.

ESPN'e konuşan Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, "Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon Euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler. Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi. Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk'' dedi.

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Palkin, ''Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor. Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin