Tesla'da skandal: Sürücülerin mahrem görüntüleri ifşalandı! Şirketin CEO'su Elon Musk bile kaydedilmekten kaçamamış

Tesla çalışanlarının, araçlardaki kameralar aracılığıyla sürücülerin mahrem görüntülerini ve kazaları kaydederek, ofisteki mesajlaşma gruplarında paylaştığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Tesla'da skandal: Sürücülerin mahrem görüntüleri ifşalandı! Şirketin CEO'su Elon Musk bile kaydedilmekten kaçamamış

Tesla'nın üzerinde 8 kamera yer alıyor ve şirkete göre bunlar sürücünün gizliliğini ihlal etmeyecek şekilde tasarlandı. 
Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan ve kimliklerini açıklamayan 9 eski Tesla çalışanı, elektrikli araçlardaki kameraların kaydettiği görüntülerin 2019-2022'da, birebir mesajlaşmalarda ve ortak gruplarda paylaşıldığını öne sürdü.

Bir eski Tesla çalışanı, "Sürücülerin garajlarının ve oturdukları evlerin içini görebiliyorduk" dedi. Bir başka eski çalışansa, kamera kayıtlarında seks oyuncaklarının ve farklı ürünlerin kullanıldığı mahrem görüntülerin yer aldığını da savundu.

ELON MUSK BİLE KAÇAMAMIŞ

Ayrıca eski çalışanlar, şirketin CEO'su Elon Musk'ın aracındaki kameranın görüntülerinin de paylaşıldığını iddia etti.  

Reuters'a konuşan iki kişi, yaklaşık üç yıl önce sohbet grubundaki bir videoda, denizaltına dönüşebilen bir aracın garajdaki görüntülerine yer verildiğini söyledi. 

Buna göre söz konusu araç, 1977'de yayımlanan James Bond filmi Beni Seven Casus'ta (The Spy Who Loved Me) kullanılan Lotus Espirit model araba. Musk, bu arabayı 2013'te açık artırmada 968 bin dolara satın almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin