‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermekle’ suçlanıyordu. Fatih Tezcan beraat etti

Fatih Tezcan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında hakim karşısına çıktı. ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasından beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermekle’ suçlanıyordu. Fatih Tezcan beraat etti

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu olan Fatih Tezcan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Tezcanın avukatı da hazır bulundu.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Fatih Tezcan beraatını talep etti. Tezcanın avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek hakkında beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanık Fatih Tezcan hakkında beraat kararı verdi. Heyet, kararın oy çokluğuyla alındığını ve mahkeme başkanının karara karşı oy kullandığını belirtti.

İDDİANAMENİN İÇERİĞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 23 Mayıs 2021 tarihinde şüpheli Fatih Tezcan’ın twitter hesabından yaptığı paylaşımlar suçlama konusu yapılmıştı.

Bu paylaşımlar nedeniyle Tezcan hakkında ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldığı iddianamede anlatıldı. 

Tezcan'ın olabileceği adreslerde arama yapıldığı ancak, tüm aramalara rağmen ulaşılamadığı, bu nedenle hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkartıldığı kaydedildi.

Tezcan’ın ‘Terörle Mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin