Terörist başı Öcalan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle gözaltına alınan Merdan Yanardağ tutuklandı

TELE1 ekranlarında terörist başı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle dün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi. Yanardağ canlı yayında terörist başını överek, "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" ifadelerini kullanmıştı. Gazeteci Merdan Yanardağ,  'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Terörist başı Öcalan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle gözaltına alınan Merdan Yanardağ tutuklandı

TELE1 ekranlarında terörist başı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle dün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi. Merdan Yanardağ mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Haziran'da Tele 1 kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşıyla ilgili açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında resen başlatılan soruşturma kapmasında gözaltına alınan Yanardağ'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Yanardağ, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN TUTUKLANDI.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Merdan Yanardağ,  'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Yanardağ, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.

KILIÇDAROĞLU VE BASIN KONSEYİ'NDEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. "Yanardağ serbest bırakılmalı" diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır."

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması ile ilgili Basın Konseyi de açıklamada bulundu. Konsey açıklamasında "TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, tamamen ‘ifade özgürlüğü’ kapsamındaki sözlerinin ‘terör örgütü propagandası’, ‘suçu ve suçluyu övme’ eylemi olarak gösterilerek tutuklanması kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Önceki akşam katıldığı canlı yayında terörist başı Abdullah Öcalan için "uygulanan tecritin hukukta bir yeri yok" ifadelerini kullanan TELE1 Yayın Yönetmeni Yanardağ büyük tepki çekti. Terörist başını adeta öven ifadeler kullanan Yanardağ, "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" dedi.

Yanardağ'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken RTÜK kanalla ilgili inceleme başlattı, Yanardağ hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yanardağ tepki çeken açıklamasında şunları söyledi: " İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz."

AİLESİ İLE BİLE GÖRÜŞEMİYOR

"Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin