'Terör propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma, endişe verici'

Hürriyet'te yönelik saldırılara bir tepki de Avrupa Konseyi üyelerinden...

Google Haberlere Abone ol
'Terör propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma, endişe verici'

Türkiye’deki medya özgürlüğü alanındaki olumsuzluklar Avrupa kurumlarının “ortak endişe” listesinin vazgeçilmezi haline gelirken Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur'un ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner de başta Hürriyet gazetesi olmak üzere, Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarında yer alan bazı haberlerden dolayı, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma açılmasını endişeyle karşıladıklarını söyledi.



Brasseur, “Yazılanların zarar verici olduğunu düşünüyorsanız bunları tartışırsınız, saldırıda bulunmazsınız ya da yargı yollarını devreye sokup soruşturma açmazsınız, çünkü bu basın özgürlüğü için bir tehlike ve basın özgürlüğü demokratik sistemin odağındaki değerlerden biri. Bu gelişmeleri endişenin de ötesine geçen bir hissiyatla izliyorum” dedi.



Türkiye, AKPM’nin en önemli üyeleri arasında yer alsa da performansı zaman zaman soru işaretleri doğuran ülkelerden. Brasseur’ün bu konudaki tespiti de, “Türkiye sınıfın en iyisi değil bu doğru, ancak bu durum son gelişmelerin bir sonucu değil öteden bu yana süre gelen bazı endişeler söz konusu. Eğitim sistemindeki eğilimler, yolsuzluk, yargıya yönelik müdahaleler bunlar arasında sayılabilir. Resmin geneli konusunda çok iyimser değilim ve hiçbir şey yapmazsak durum daha da kötüye gidebilir” oldu.



Haberin  devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin