Terör medyayı esir aldı!

Geçtiğimiz ay medyada en çok hangi haberler yer aldı?

Google Haberlere Abone ol
Terör medyayı esir aldı!

Türkiye gündeminde geçen ay en çok terör saldırıları, yapılan operasyonlar ve ölüm haberleri öne çıkarken, 1 Kasım’da yapılan erken genel seçim haberleri de gündemde öne çıkan bir diğer önemli konu olarak yazılı mecralara yansıdı.



Medya Takip Ajansı Interpress’in iki bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasında, yazılı basında yer alan terör ve kurbanları ile ilgili toplam 9 bin 549 haberin gündeme geldiği belirlendi.



Geride bıraktığımız Ekim ayında Türkiye gündeminde ikinci sırada, 1 Kasım’da yapılan genel seçimler ile ilgili toplam 5 bin 204 habere yansıdığı tespit edildi. Ankara Tren Garı önünde meydana gelen ve 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamalar Türkiye gündemine damga vururken, bu konuyla ilgili yazılı basında 2 bine yakın haberin çıktığı saptandı. Geçtiğimiz ay öne çıkan bir diğer konu mülteci sorunu oldu. Mültecilerin Avrupa ülkelerine göç ederken hayatlarını kaybetmesi ile ilgili yazılı basında bin 387 haber çıktığı tespit edildi.



Interpress‘in yapmış olduğu incelemede,  Ekim ayında öne çıkan haber başlıkları arasında, Koza İpek Grubuna kayyum atanması sayfalara 600’den fazla haberle yansırken, yayın yapan bazı özel kanalların dijital platformlardan çıkarılmasının 550’den fazla haberle gündeme geldiği tespit edildi.  Geçen ay en fazla konuşulan diğer konular arasında gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırı 500’den fazla haberle gündeme gelirken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’de yapmış olduğu çarpıcı açıklamalar ile 400’den fazla haberle yazılı basına yansıdığı görüldü.  



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin