Tereyağını yıllarca yanlış saklamışız: Bu kez büyüklerimiz bile yanılmış. Tereyağı nasıl muhafaza edilmeli?

Tereyağını yıllardır yanlış muhafaza ediyormuşuz. Tereyağını doğru şekilde muhafaza etmek için bu adımlara dikkat edin...

Google Haberlere Abone ol
Tereyağını yıllarca yanlış saklamışız: Bu kez büyüklerimiz bile yanılmış. Tereyağı nasıl muhafaza edilmeli?

Tereyağı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından bir tanesi olurken tereyağı pek çok yemeğin lezzetine lezzet katmaktadır.

Yemeklerin lezzet seviyesini çok daha yükseklere çıkaran tereyağı, doğru şekilde tüketildiğinde de insan sağlığı açısından faydalı gıdalardan bir tanesidir.

Piyasada organik tereyağını bulmak çoğu zaman zor olsa da tereyağını evde kendinizde hazırlayabilir ve elbette güvenle tüketimini gerçekleştirebilirsiniz.

Tereyağını doğru miktarda tüketmek önemli bir husus olurken tereyağını doğru şekilde muhafaza ediyor olmakta dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesidir. Tereyağını muhafaza ederken bu hususlara dikkat etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin...

 

Tereyağı nasıl muhafaza edilmeli?

Tereyağının içerisinde bulunan faydalardan yararlanabilmek için tereyağını doğru şekilde muhafaza ettiğinizden emin olmanız son derece önemlidir.

Tereyağı yüksek sıcaklık, hava ve ışıkta direkt olarak eriyebilmektedir. Dolayısıyla da tereyağının muhafaza edilme sürecine önem vermek önemlidir.

Tereyağı ambalajlandıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edilmesi gerekirken çok daha pratik olmasını sağlayabilmek için tereyağını küp küp keserek dondurucuda bulundurmanız çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Buzlu tereyağını sürekli olarak buzluktan çıkarıp ısı kaybı yaşamasının önüne geçebilmek için, tereyağını aldıktan ya da hazırladıktan sonra istediğiniz formda parçalara bölerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Tereyağını uzun süre kullanmayacaksanız bu noktada başka bir saklama metodu uygulamanız gerekir. 

Uzun süre dondurucuda kalan tereyağında küflenme ya da tat kaybı yaşanabilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için uzun süre tüketmeyeceğiniz tereyağını uygun bir tencerenin içerisine alın ve ocağın üzerine yerleştirin.

Orta ateşte açarak tereyağın erimesini sağlayın. Erime esnasında tereyağın üst bölümüne çıkan tüm tortuları alın. 

Akabinde tereyağını cam bir kavanoza koyun ve donmasını bekleyin. Ardından kapağını güzelce kapatın ve derin dondurucuya bu şekilde yerleştirin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin