TERCÜMAN GAZETESİ, STAR BİNASINA TAŞINIYOR

Ö Z E L - Çukurova Grubu'nun yayın hayatına soktuğu Dünden Bugün Hürriyet'ten dolayı zor günler yaşayan Ilıcakların Tercüman'ını rahatlatan haber, Cıngıllıoğlu'ndan geldi. Cıngıllıoğlu, bugün öğle saatlerinde, kurulduğu günden bu yana desteklediği DB Tercüman yöneticilerine, "Star'ı aldım. Tercüman'ı da oraya taşıyalım" dedi. Böylece, maaşları ilk kez geç ödeyen ve tenkisata hazırlanan Tercüman rahat bir nefes aldı. Şimdi gözler, Temmuz ayının ortasına çevrildi. Cıngıllıoğlu, Star'ı devralacağı günleri iple çekiyor. DB Tercüman ise, yola devam edebilecek olmanın sevincini yaşıyor. Cıngıllıoğlu, Star'ın yeni döneminde gazetenin tirajını 45 binden 105 bine taşıyan, televizyonun reytingini ve reklam gelirini artıran ekiple yola devam etmeyi düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
TERCÜMAN  GAZETESİ, STAR BİNASINA TAŞINIYOR

MEDYATAVA, medya gündemine bomba gibi düşecek bir haberi daha ilk olarak duyuruyor:


Star Grubu'na el konulduktan sonra 'satıldı-satılacak' söylentisi dillerden düşmüyordu. Yapılan pazarlıklar hakkında onlarca şey yazıldı, çizildi... Ancak 10-15 gün önce sona gelindi.


Cıngıllıoğlu, Star'a talip olduğunu, AKP yöneticilerine söyledi. Bu istek, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yurtdışı gezisinde de bizzat Halit Cıngıllıoğlu tarafından dile getirildi. Bankasını ziyaret eden Erdoğan'a isteğini söyleyen Cıngıllıoğlu, gerekçelerini de anlattı.
O günden bu yana da hazırlıklarını sürdürdü.

Ve TMSF'yle görüşmeler başladı. Bankasına el konulan ancak Danıştay'dan bankayı geri alma hakkını kazanan, bu yüzden de mağdur edildiğine inanan ve belli bir çevrenin "sempati ile desteği"ni kazanan Cıngıllıoğlu, geçtiğimiz hafta sona yaklaştı. Kapalı kapılar ardından yapılan görüşmelerde, tüm hazırlıklar tamamlandı, Star'ın satışı konusunda el sıkışıldı.


Kararın temmuz ayının ortalarında duyurulması üzerinde mutabık kalındı. Son görüşmeler üzerine, Cıngıllıoğlu da Star Gazetesi ve Star TV ile ilgili planlarını yapmaya başladı. Cıngıllıoğlu, gazetenin tirajını 45 binden 105 bine çıkaran ekibin kalmasını ve yoluna devam etmesini istedi. Bu, Adem Gürses, Behiç Kılıç ve Metin Özer'in yeni dönemde de aynı görevlerinde kalacağı şeklinde yorumlandı. Zira, Star TV, son dönemde hem reytingini, hem de reklam gelirlerini artırmıştı. Gazete de, TMSF'nin el koydoğu günlerde, 40 bin olan tirajını, geçen hafta 105 bine yükseltmişti.

TERCÜMAN, STAR'IN İKİTELLİ'DEKİ BİNASINA TAŞINIYOR

Bir diğer karar ise, DB tercüman ile ilgili olarak verildi. Kurulduğu günden bu yana destek verdiği DB Tercüman'ın zor günler yaşadığını bilen Cıngıllıoğlu, bu ay maaşları geç ödeyen gazete yönetimine "Hazırlığınızı yapın, sizi de Star'ın binasına alacağım" dedi.

Bu gelişme üzerine, DB Tercüman yöneticileri rahat bir nefes aldı. Maaşları geç ödeyen ve bu yüzden de tenkisata gitmenin hazırlığını yapan Ilıcaklar, Cıngıllıoğlu desteğini arkalarına almanın güvencesiyle, şimdilik tüm planları durdurdu.


Ilıcaklar, "yeni medya patronu" Cıngıllıoğlu'yla hareket edecekleri günü bekliyor. Medya, değişik bir sürece giriyor...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin