Tepkilerin ardından.. Netflix'ten Minnoşlar kararı

RTÜK’ün geçen hafta aldığı kararının Netflix'e tebliğ edilmesinin ardından, plaftorm, Türkçeye ‘Minnoşlar’ olarak çevrilen filmi Türkiye kataloğundan kaldırdı..

Google Haberlere Abone ol
Tepkilerin ardından.. Netflix'ten Minnoşlar kararı

Radyo ve Televizyon Kurulu’nun (RTÜK) geçen hafta perşembe günü aldığı kararın, dijital içerik platformu Netflix’e tebliğ edilmesiyle birlikte Netflix, Cuties/Minnoşlar adlı filmi Türkiye kataloğundan kaldırdı.

BirGün'de yer alan habere göre böylece ailesi Müslüman olan Amy adlı kızın hikâyesini anlatan, hem fragmanı hem de tanıtım yazısıyla ile tartışma yaratan Minnoşlar, Netflix Türkiye’de yayınlanmayacak.

Netflix'ten konuyla ilgili olarak “RTÜK’ün Cuties/Minnoşlar filmine yönelik taleplerini değerlendirdiğimiz bu süreçte, filmin Türkiye’deki yayın tarihini erteleme kararı aldık” açıklaması yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başvurusundan sonra yayımlanması planlanan Cuties filmi ile alakalı bir ‘politika değişikliğine’ gitmeyen platforma, RTÜK tarafından ‘katalogdan çıkarma’ ve ‘idari para cezası’ uygulanması için bir rapor sunulmuştu. RTÜK de rapor üzerine, Netflix'in bu filmi ‘kataloğundan çıkarması gerektiğine’ karar vermişti.

Netflix’in yaptırım kararına rağmen filmi yayına sokması halinde geçici yayın lisansının iptal edilmesi söz konusu olabilecekti.

TARTIŞMA YARATMIŞTI

Sundance Film Festivali’nde ‘Dünya Sineması Drama’, ‘En İyi Yönetmenlik’ gibi ödüller kazanan ve Fransa’da 19 Ağustos’ta vizyona giren filmin afişinden farklı bir poster kullanan Netflix bir özür mesajı paylaşmıştı. Kurum özür metninde, “Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance'da ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Fotoğrafları ve açıklamayı güncelledik” ifadelerini kullanmıştı.

Platform bununla birlikte, filmin açıklamasında kullandığı “dişiliğini keşfetmeye başlayarak” ifadesini de kaldırmış; fragmanı da YouTube’dan silmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin