Tempo dergisinden 'Gezi olayları'na yönelik iki dergi birden

Tempo’nun Temmuz sayısı ve eki ‘Gezi Antolojisi’, tamamen Gezi olaylarına yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tempo dergisinden 'Gezi olayları'na yönelik iki dergi birden

Tempo, temmuz sayısını ‘Gezi’ olaylarına ayırdı. Üstelik bir değil, iki dergide birden: Tempo ve Tempo Gezi Antolojisi.



Çarpıcı kapak fotoğrafı ve ‘Sıradan bir yaz günü’ spotuyla piyasaya çıkan Tempo’nun Y kuşağı muhabirleri Gezi Parkı’ndaydı. Günlerce eylemcilerle parkta bulunan muhabirler, izlenimlerini aktardı; ‘çapulcu’ların dinlediği müziklere ve çantalarına göz attı. Tecrübeli gazeteci Erdal Güven, olayların en sıcak günlerinde çatışma bölgelerine girdi ve ‘ön saflar’daki durumu yazdı. ‘Akil Adam’lığı bırakan Murat Belge, AKP’nin gençlere bakış açısını anlattı.



Dünyaca ünlü filozof Alain de Botton, Tempo’ya verdiği özel röportajda eylemleri küresel bir perspektifle değerlendirdi. Coşkun Aral, dört ayrı ülkede bizzat izlediği halk eylemlerinden yola çıkarak, Gezi ile paralellikleri aktardı.



Başbakan’ın 10 yıllık AKP iktidarında gerginlik yaratan açıklamaları, eylemlerle öne çıkan Çarşı grubu, İtalya’daki Beş Yıldız Hareketi, ‘Kırmızılı Kadın’ çiziminin yaratıcısı, eylemci ünlüler ve V maskesinin hikâyesi de Tempo’nun özel sayısında.



Gezi mizahının antolojisi



Özel sayının bir de ‘özel’ eki var: Gezi Antolojisi. Eylemler sırasında sosyal medyada yayılan ve gençliğin yeni dilini yansıtan 200’den fazla çizim, illüstrasyon, grafiti, duvar yazısı, fotoğraf, Photoshop çalışması ve yaratıcı mesajlar, bu antolojide bir araya getirildi.



114 sayfalık Gezi Antolojisi, Tempo’nun özel Gezi sayısı ile birlikte ücretsiz. 








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin