Temmuz ayında kanallar kaç tane yabancı film yayınladı?

Sina Koloğlu, temmuz ayının film karnesini çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
Temmuz ayında kanallar kaç tane yabancı film yayınladı?

Bu yaz döneminde dizi sayısında düşüş yaşanırken, televizyon kanalları ağırlığı yerli ve yabancı filmlere verdiler. Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu da, kanalların Temmuz ayı film karnesi çıkarttı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Ekranda 106 yabancı film yer aldı



Bu yaz, neredeyse dizilere ara verildi. Filmlere bir hücum oldu. Temmuz ayında 106’sı yabancı olmak üzere, toplam 216 film ekrana geldi. TV’lere yıllardır yabancı film veren arkadaşıma sordum. Şu yanıtı aldım: “2018’in yaz aylarında, insan iyi gişe yapmış 2016 veya 2017 vizyon tarihli film bekliyor. Çok sayıda 2016-2017 çıkışlı, ‘TV’de ilk’ olarak gösterilmemiş. Bol bol 2010-11-12 hatta daha eski ve çoğu tekrar tercih edilmiş. Bunun dışında tür olarak kanalların yaklaşımında hiçbir farklılık yok. Süper kahraman, aksiyon marka ya da franchise tercih ediliyor. Komedi, romantik komedi, gerilim ve drama gibi türlere hiç girilmiyor. ”Yazın kanallarda yabancı filmlerin hali şöyle:



ATV serileri yakaladı



ATV, ‘Görevimiz Tehlike’, ‘Akrep Kral’ ve ‘Mumya’ serisiyle kendini garantiye aldı. ‘Garfield’dan ‘Av’a, ‘Afacan Arabalar’dan ‘Mad Max Öfkeli Yollar’a doğru bir demet sundu. Tam 33 filmi ekrana getirdi.



Bollywood kanalı



Kanal 7, dizilerde ve filmlerde ‘Kore’ ve ‘Hint’ yolundan gidiyor. Altı film yer aldı Hint ve Kore karışımı...



Kaliteli yapımlar



Kanal D, temmuzda 26 film ekrana getirmiş. ‘Gri Kurt’ gibi dikkat çeken gerilim örneği var mesela. ‘Üç Kağıtçı’, ‘Ölümsüzlük Oyunu’  ve ‘Kontrolsüz’ filmleri görülüyor listede. Jackie Chan’le dövüşün en iyilerine demir atmışlar. Bir de kanalın vazgeçilmez filmi, ‘Aşk Adası’ dikkat çekiyor.



FOX az TRT biraz



FOX’un listede, üç yabancı filmi görülüyor. En az ilgi gösteren kanal... TRT’de ise ‘pazar kovboy filmleri’ vardı. Her daim müşterisi bulunur. Bir de vazgeçemedikleri ‘Yeşil Yol’ yer alıyor.



Show TV, tadımlık



‘Suretler’ gibi iyi bir bilim kurgu örneği listede yer alıyor. Çizgi bilim kurgudan, dövüş casusluk ve aksiyona doğru giden 11 film seçmişler.



Star TV, iyi olan bilim kurgu



Fazla karıştırmadan ‘Hobbit’ serilerinden bir demet,  ‘Açlık Oyunları’,  ‘Alaycı Kuş 2’  ve ‘Valerian Bin Gezegen İmparatorluğu’yla ‘temiz iş olsun’ demiş. 10 film yayınlamışlar. Yerli yapımlarda durum nedir? Bir sonraki yazıda...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin