Temizliğe başlayan Twitter'ın CEO'sundan Türkiye açıklaması

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter, tüm dünyada sahte ve aktif olmayan ‘yumurta’ hesapları bir bir kapatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Temizliğe başlayan Twitter'ın CEO'sundan Türkiye açıklaması

Son dönemde ‘Gezi’ olaylarıyla Türkiye’de gücünü artıran dünyanın en popüler sosyal paylaşım araçlarından ‘Twitter’da ‘yumurta operasyonu’ düzenlendi. Bir anda takipçi sayılarında yaşanan azalmayla gündeme gelen operasyonda, Twitter aktif olmayan ve/veya sahte hesapları silmeye başladı. Türkiye’deki kullanıcılar, sahte olmayan bazı aktif hesapların da askıya alınması başta olmak üzere şikâyetlerini dile getirirken, operasyonun sadece Türkiye’yi kapsamadığı bütün dünyada yapıldığı anlaşılıyor. Twitter ise konu hakkında şu ana kadar bir açıklama yapmadı.



YÜZDE 5 KURALI BULUNUYOR



Twitter hesaplarının askıya alınması için birçok farklı sebep bulunuyor. Bir algoritma tarafından tespit edilen yumurta takipçiler, özellikle IP adres kayıtlarına göre tek tek bulunuyor. Kapatılan hesapların başında aynı içeriği farklı kişilere yollayan kullanıcılar da bulunuyor. ‘Kopyala-yapıştır’ yöntemiyle yapılan bu tip paylaşımlar Twitter’ın söz konusu içerikleri ‘spam’ (istem dışı alınan içerik ve mesajlar) olarak tanımlanmasına sebep oluyor. Söz konusu paylaşımı yaklaşık 10 kez yapanların hesapları kısa bir süre içinde kapatılabiliyor. Bunun yanı sıra Twitter algoritmasında ‘yüzde 5’ kuralı olduğu da iddia ediliyor. Bu kurala göre takipçi sayısının yüzde 5’i kadar spam olarak işaretlenmesi, Twitter hesaplarının kapatılmasına neden oluyor. Örneğin; 100 takipçisi olan bir kullanıcının beş kez spam olarak işaretlenmesi o hesabın kapanmasına neden olabiliyor. Son dönemde özellikle siyasi parti ve oluşumların karşıt görüşlerdeki kullanıcılara aynı yöntemi kullandığı belirtiliyor.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin