Temizletmeye onlarca para dökmeye son: Diş tartarına evde doğal çözüm bulundu. Tek malzemeyle bembeyaz dişlere sahip olmak mümkün

Dişlerde meydana gelen tartar, kişiyi rahatsız edebilir. Her ne kadar tartar temizleme işlemleri olsa da bunlar hem pahalı olabilir hem de pratik değildir. Bu doğal yöntem sayesinde bembeyaz dişlere sahip olacaksınız! İşte diş tartarını temizlemenin en etkili yolu

Temizletmeye onlarca para dökmeye son: Diş tartarına evde doğal çözüm bulundu. Tek malzemeyle bembeyaz dişlere sahip olmak mümkün

Düzgün diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargarası kullanmak iyi bir ağız hijyeni sağlamanın temelidir.

Ancak bunu yapmazsanız yiyecekler, mineral tuzlar ve bakteriler dişlerinize yerleşir. Zamanla tartara dönüşen sarı renkli plaklar ağzınızda böylece yer edinir.

Dişlerinizdeki bu sarı sert birikinti hem görünüş açısından hoş değildir hem de ağız sağlığı açısından iyi değildir.

Doğal yöntemler sayesinde diş tartarı temizliğini sağlayabilir ve tartar temizleme işlemlerini minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Dişlerimizde oluşan tartarlar zamanla dişlerimizi ve diş etlerimizi olumsuz etkiler. Peki, diş tartarın ağız sağlığımıza olumsuz etkilerine biraz değinmekte fayda var…

TARTAR DİŞLERİ VE DİŞ ETLERİNİ NASIL ETKİLER?

Tartar sadece diş sağlığınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda dişlerinizi ve diş etlerinizi de zayıflatır.

Diş çürüğünün en yaygın nedeninin plak olduğu ve bunun sonucunda diş taşının sertleşmesi sonucu oluştuğu göz önüne alındığında, sizi diş çürüğü riskine maruz bırakabilir.

Tartar ağzınızda büyüdüğünde plak olarak bilinen yapışkan bir filmin oluşmasına neden olur. Dolayısıyla bakteriler ağzınıza girdiğinde kolaylıkla dişlerinize yapışabilir ve plak üzerinde gelişebilir.

Çok ihtiyaç duyulan diş taşı giderme prosedürlerini uygulamazsanız, lekeli ve rengi solmuş dişler nedeniyle kendinizi tehlikeye atan bir gülümsemeye maruz kalabilirsiniz.

Ağız kokusu, ağzınızda aşırı tartar birikmesiyle ilişkili en yaygın sorunlardan biridir. Bakteriler tartarın neden olduğu plakta sıkışıp kaldığında, artık dişlerinizi fırçalamak veya diş ipi kullanmak gibi basit diş hijyeni yöntemleri kullanılarak giderilemez.

Temizletmeye onlarca para dökmeye son: Diş tartarına evde doğal çözüm bulundu. Tek malzemeyle bembeyaz dişlere sahip olmak mümkün

Böylece bakteri birikimi, nefesimizin kötü kokmasına neden olan ve dişlerde kronik ağız kokusu sorununa yol açan kükürt bileşikleri üretir.

Aşırı tartar birikimi, diş eti hastalıkları gibi daha ciddi diş sağlığı sorunlarına da yol açabilir. Diş eti çizgisi tartarla sızdığında, diş eti iltihabı ve bunun sonucunda diş eti iltihabı olarak bilinen diş eti hastalığı riskini artırır.

DİŞ TARTARINA EVDE DOĞAL ÇÖZÜM

Diş tartarları için en etkili doğal çözümlerden biri, yağ çekme yöntemidir. Yağ çekme yöntemi,  bakterileri yok etmek için yağı ağzınızda çalkalamaktır.

Hindistan cevizi yağı ile yağ çekme yöntemi aslında çok eski bir geleneksel uygulama yöntemidir ve oldukça etkilidir.

Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel özelliklerinden dolayı yağ çekmede kullanılan en popüler yağdır.

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ağzınıza koyun ve 20 dakika boyunca ağzınızda çalkalayın.

Ancak dişlerinizin ve diş etlerinizin her yerine değdiğine mutlaka emin olun. Bu yöntemi yaparken yağı yutmamaya özen gösterin.

Süre sonunda ağzınızı ılık suyla durulayın. İşlemi haftada bir kez tekrarlayın. Yağ çekme yöntemi sayesinde diş tartarından kolayca kurtulabileceksiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin