Temel Karamollaoğlu'nun Meclis'te ayağa kalkmadığı iddia edilmişti. Saadet Partisi'nden açıklama geldi

Dün Meclis'in 28. Dönem 2'nci yasama yılı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e girdiği anda protokolde oturan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve SP lideri Temel Karamolloğlu'nun ayağa kalkmadıkları iddia edilmişti. Saadet Partisi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Temel Karamollaoğlu'nun Meclis'te ayağa kalkmadığı iddia edilmişti. Saadet Partisi'nden açıklama geldi

Meclis açılışı İçişleri Bakanlığı'na yönelik terör eyleminin ardından yoğun güvenlik önlemleri içinde gerçekleşti.

Törene İYİ Parti lideri Meral Akşener katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişini AK Parti ve MHP milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. İYİ Parti, Saadet Partisi grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı. CHP ve Yeşil Sol Parti Milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve SP lideri Temel Karamolloğlu'nun da kalkmayan isimler arasında olduğu iddia edilmişti. Bugün ise Saadet Partisi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacımurat Uzgur yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

TBMM'nin açılış gününde bile bazı medya organlarının gerçeklerden saparak yaratmaya çalıştığı gündemleri üzülerek görmekteyiz.

PROTOKOL GEREĞİNCE AYAĞA KALKMIŞTIR

Sayın Temel Karamollaoğlu, protokol gereğince ayağa kalkmıştır. Ülkemizin binbir dertle boğuştuğu, ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bu dönemde kamu kaynaklarıyla yanıltıcı haberleri dolaşıma sokanları en hafif tabirle kınıyoruz. Kamuoyunun bu tür yönlendirmelere karşı bilinçli olmasını diliyoruz. Gerçekler, kırpılmış karelerden daha büyüktür.

Ayrıca siyasi rekabetin, nezaket ve saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Türkiye siyasetinin daha olgun ve yapıcı bir zemine taşınması için çaba göstermeye devam edeceğiz.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin