Televizyonun yayını durduruldu, gazeteciler sokağa döküldü!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, devlet radyo ve televizyon kurumu ERT’nin kapatılmasını protesto amacıyla gösteri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Televizyonun yayını durduruldu, gazeteciler sokağa döküldü!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, devlet radyo ve televizyon kurumu ERT'nin kapatılmasını protesto amacıyla gösteri düzenlendi.



Çeşitli sendikaların çağrısı üzerine, ERT'nin kapatılmasının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen eylemde, Atina'da Klafthmonos meydanında toplanan göstericiler, "Kahrolsun Troyka", "ERT tekrar açılacak" şeklindeki sloganlar atarak Maliye Bakanlığı'nın da bulunduğu Sintagma meydanına kadar yürüdü.



Aralarında çok sayıda gazetecilerin de bulunduğu göstericiler, eylemlerini Sintagma meydanında işten çıkarılmaları protesto eden başka gruplarla birleşerek sürdürdü.



Polisin müdahale etmediği göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



Bu arada, Atina Gazeteciler Cemiyeti'nin (ESHEA) kararıyla Yunan Haber Ajansı AMNA ve diğer basın yayın kuruluşları da 12.00-16.00 saatleri arasında haber yayınlarını keserek eyleme destek verdi.



Yunanistan'da 1938 yılında kurulan ve üç televizyon kanalı, bir uydu kanalı ve 28 yerel radyo istasyonuyla yayın yapan ERT, geçen yıl tasarruf amacıyla yeniden yapılanmak üzere Başbakan Andonis Samaras'ın ani kararıyla kapatılmıştı.



ERT'nin kapatılması ülkede geniş çapta protestolara neden olmuştu. Daha önce ERT 1 adı altında yayın yapan devlet televizyonu ağustosta Kamu Televizyonu adı altında yayın yapmaya başladı ve daha sonra ismi NERİT olarak değiştirildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin