Televizyon ve gazetelerin sonu mu geldi?

Geleneksel medya mecralarıyla ilgili öngörülerde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon ve gazetelerin sonu mu geldi?

Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Derneği WAN-IFRA, basın sektörü üzerine yıllık araştırma sonuçlarını yayımladı. Ayrıca ABD'nin en büyük gazetelerinden New York Times gazeteciliğin nereye gittiğini tespit etmek ve ona göre rota belirlemek için özel bir rapor hazırlattı. 24 Mart 2014 tarihli New York Times İnovasyon Raporu internete sızdı.



Sendika.org yazarı Önder Özdemir, bu iki rapordaki verilerden de yola çıkarak geleneksel medya araçlarından TV ve gazetelerin geleceğine ilişkin bazı öngörülerde bulundu.



Özdemir, Televizyon ve gazetelerin sonu mu? başlıklı yazısında bugün hem TV hem de gazetelerin hala yayımlanır olmasının en temel sebebi reklam verenlerin hala bu iki mecraya daha fazla reklam vermeye devam etmeleri olduğunu belirtti.



Özdemir, televizyon ve gazetelerin geleceğiyle ilgili şunları yazdı:



Televizyon ve gazetelerin sonu mu?



Sermayenin geleneksel medyadan çekilmesi durumunda sadece reklam üzerine kurulu gazete ve TV dünyası kime kalacaktır? Bu sorunun yanıtını bugünden vermek oldukça zor görünüyor. Ancak bu duruma yönelik alternatif medya ile ilgili bazı öngörülerde bulunabiliriz



Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Derneği WAN-IFRA, basın sektörü üzerine yıllık araştırma sonuçlarını yayımladı. Ayrıca ABD’nin en büyük gazetelerinden New York Times gazeteciliğin nereye gittiğini tespit etmek ve ona göre rota belirlemek için özel bir rapor hazırlattı. 24 Mart 2014 tarihli New York Times İnovasyon Raporu internete sızdı.(*)



Bu yazıda bu iki rapordaki verilerden de yola çıkarak geleneksel medya araçlarından TV ve gazetelerin geleceğine ilişkin bazı öngörülerde bulunmak istiyorum.



Her iki rapor da öncelikle bir gerçeğin altını çiziyor: Hem televizyon hem de gazeteler asıl olarak reklam gelirleri ile yaşamlarını sürdürmektedir.(**)



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin