Televizyon stüdyosu işgal edildi!

Sokak olaylarının sürdüğü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, bir televizyonun stüdyosu işgal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon stüdyosu işgal edildi!

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, vatandaşlardan olayların yaşandığı şehir merkezine gitmemelerini istedi.



İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, devam eden olaylar nedeniyle vatandaşlardan Kiev şehir merkezine gelmemeleri ve provokatörlerin çağrılarına uymamaları istendi. Bakanlık açıklamasında, güvenlik güçlerinin silah taşımadıkları, ancak yasaların izin verdiği durumlarda silaha başvurulabileceği kaydedildi.



Ayrıca şehir merkezine gelen vatandaşların eylemcilerden kaynaklanan yaralanmalarla karşı karşıya kalmalarının yüksek olasılık olduğu bildirildi.



19 Ocak’ta başlayan şiddet olaylarında şu ana kadar yüzlerce gösterici ve polis yaralanırken en az üç eylemci yaşamını yitirdi.



Kiev'de televizyon stüdyosu işgal edildi



Sokak olaylarının sürdüğü Ukrayna’nın başkenti Kiev'de, Telekanal Kiev stüdyosu bir grup tarafından işgal edildi.



Kiev Belediyesi'nden yapılan açıklamada, maskeli bir grubun şehir merkezindeki Kreşçatik Caddesi'nde bulunan Telekanal Kiev stüdyosunu işgal ettikleri bildirildi. Açıklamada, 20 kişilik grubun binanın girişindeki camları kırarak içeri girdiği, kanal çalışanlarının ise olaylar sırasında binayı terk ettikleri kaydedildi.



Kiev Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Anatoly Golubçenko, işgalin ardından polise başvurarak yardım istedi.



Konu ile ilgili Kiev polisinden yapılan açıklamada da 20 kadar kişinin Telekanal Kiev'in binasına girdikleri, mobilyaları ve teknik cihazları alarak bölgeden uzaklaştıkları belirtildi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin