Televizyon sahibini yakan şarkı! 5 yıla kadar hapsi isteniyor

Bee Gees grubunun 'You Should Be Dancing' adlı şarkısını yayınlayan yerel televizyon kanalının sahibi hakkında açılan davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon sahibini yakan şarkı! 5 yıla kadar hapsi isteniyor

Erzurum'da telif bedelini ödemeden ünlü Bee Gees grubunun 'You Should Be Dancing' adlı şarkısını yayınlayan yerel televizyon kanalının sahibi Ayhan Köseoğlu hakkında açılan davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası istendi.



Uydudan yayın yapan bir yerel televizyonun 21 Aralık 2013 günü telif hakkı olmadan yayınladığı yabancı şarkı mahkemelik oldu. Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği'nin (MÜ-YAP) şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında rtük'ten o güne ait yayın kaydı istendi. Bilirkişiye gönderilen video kaydında saat 21.55'te bir çizgi filmin 34'üncü saniyesinden itibaren Bee Gees grubunun 'You Should Be Dancing' adlı şarkısının geçtiği tespit edildi. Bunun üzerine televizyon kanalı sahibi olan Ayhan Köseoğlu hakkında 'manevi veya Mali haklara tecavüz' suçundan dava açıldı. 3'üncüAsliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede Köseoğlu'nun Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 71/1'inci maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Ayhan Köseoğlu ise suçlamaları kabul etmedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin