'Televizyon, internet siteleri ve gazetelerini engelleyin'

Gülen’in açıklamalarına engel talebi...

Google Haberlere Abone ol
'Televizyon, internet siteleri ve gazetelerini engelleyin'

Paralel Yapı’ iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Fethullah Gülen’in açıklamalarının engellenmesini istedi.



Örgüt lideri olarak nitelendirilen Gülen’in talimatlarını elindeki basın yayın organları üzerinden verdiğini belirten savcılık yazısında, “Ellerindeki televizyonlar, radyolar, internet siteleri ve basılı yayınlarının, topluma ulaştırılmasında devlet imkânlarının kullanılmasının engellenmesi için gereğini takdirlerine arz ederim” denildi.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, ‘Paralel Yapı’ iddiaları nedeniyle sürdürdüğü soruşturmada, çarpıcı bir başvuruda bulundu. Savcılık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Türksat Genel Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda, örgüt lideri olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen’in talimatları ve çağrılarını örgütün elindeki basın yayın organları üzerinden verdiğini iddia etti.



Savcılıktan 27 Nisan’da Türksat Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda, değişik illerde ‘Paralel Yapı’nın işlediği öne sürülen suçlara ilişkin birçok soruşturma olduğu anımsatılarak şöyle denildi:



CEMAAT DİKTATÖRLÜĞÜ



“Paralel devlet yapılanması olarak isimlendirilen yıllarca dini bir cemaat görünümünde faaliyetini sürdüren Fetullahçı örgütün, bir terör örgütü olduğu ve devletin meşru güçlerinin elindeki silahları örgüt üyeleri aracılığıyla kullanarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni ihlal ederek meşru seçilmiş iktidar dışında onu kontrol eden bir cemaat diktatörlüğü kurmak için yıllarca faaliyet yürütmektedir. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin