'Televizyon görmeden televizyoncu oldum'

Dün katıldığı bir imza gününde anılarını paylaşan Ali Kırca, “Denizi görmeden denizci, televizyonu görmeden haberci oldum” dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Televizyon görmeden televizyoncu oldum'

Okyanus Koleji Öğrencileri’nin hazırladığı 'Kitap Okuma Günleri' çerçevesinde imza gününe katılan Ali Kırca, söyleşiye doğduğu ilçe Akşehir ile başladı.



Kırca, “Nasrettin Hoca’nın memleketinde doğmak ve orada büyümek bana hayat boyu devam eden bir hoşgörü kazandırdı ve kişiliğimi biçimlendirdi” dedi.



Hayatının rastlantılarla örülü olduğunu anlatan Ali Kırca, “Yüzme bilmiyordum hatta deniz bile görmemiştim ama denizci oldum, evimizde televizyon yoktu, tesadüfen TRT’nin eleman aradığını öğrendim, başvurdum ve televizyon görmeden haberci oldum” diye konuştu.



Okyanus Kolejleri öğrencileriyle önce sohbet eden sonra da son kitabı “Vakitsiz Şarkılar”ı onlar için imzalayan Ali Kırca, merak edilen sorulara da cevap verdi.



Ünlü haberci bir soru üzerine, gazetecilik hayatı boyunca içinde kalan tek röportajın Muammer Kaddafi olduğunu, çok kötü koşullar altında günlerce beklediğini ancak bir türlü röportajı gerçekleştiremediğini belirtti.



Genç okurlarına “Hep hayallerinizin peşinden koşun, bir gün mutlaka yakalarsınız” tavsiyesiyle veda eden Kırca, kendisi için hazırlanan hediyeyi açtığında ise bir sürprizle karşılaştı. Öğrenciler ünlü haberci için kendi karikatürünü hazırlamışlardı.




Etiketler Ali Kırca
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin