Telekomünikasyon şirketleri seçim sınavından geçti!

7 Haziran seçimlerinde mobil ve sabit hat telefon hizmetleri ile internet erişiminin normal seyrinde devam ettiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Telekomünikasyon şirketleri seçim sınavından geçti!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinde yer alan açıklamada, seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak, mobil ve sabit telefon ile internet iletişiminin kesilmemesi için gereken bütün tedbirleri almak için Seçim Koordinasyon Merkezi kurulduğu hatırlatıldı. 



BTK Başkan Vekili Ömer Fatih Sayan’ın talimatıyla kurulan merkezden GSM operatörleri ve bazı internet servis sağlayıcıları ile video konferans sistemiyle bağlantı kurularak gelişmelerin anlık takip edildiği belirtilen açıklamada, Sayan’ın başkanlığında oluşturulan Koordinasyon Merkezi'nde, Başkan Yardımcısı İsmail Karayılan, Basın ile İlişkiler Müdürü Bilal Çetin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Nazmi Uzun, Spektrum Yönetimi Daire Başkanı Yunus Şuayp Çetin, Basım-Yayın Müdürü Levent Ardıç ve bazı uzmanların yer aldığı kaydedildi.



Seçimlerde mobil ve sabit hat telefon hizmetleri ile internet erişiminin normal seyrinde devam ettiği kaydedilen açıklamada, iletişimi engelleyecek bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi. 



Açıklamaya göre, Sayan, GSM operatörleri ile Türk Telekom ve internet servis sağlayıcılarına seçimlerdeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin