Telegraph'tan Bilal Erdoğan'lı yorum: Görevine tutunmak için çabalıyor

Gazetede, Başbakan Erdoğan ve oğlu ile ilgili yorumlar dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Telegraph'tan Bilal Erdoğan'lı yorum: Görevine tutunmak için çabalıyor

Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ve buna bağlı şaşırtırcı gelişmeleri değerlendiren Batı basın organlarından İngiliz Telegraph gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "görevine tutunmak için çabaladığını" öne sürerken "hükümetin kalbindeki çatlağın Suriye'deki muhalefetin kilit bir müttefikini zayıflatarak ciddi uluslararası etkileri olabileceği" uyarısını da yaptı. 



Telegraph, "Türkiye'nin sıkıntı içindeki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu geniş bir yolsuzluk soruşturmasında adı geçen son yüksek profilli şahsiyet iken görevine tutunmak için çabalıyor" iddiasında bulundu.



Savcıların TÜRGEV'i incelediklerini doğrulayan Başbakan Erdoğan'ın "asıl hedef benim" yönündeki açıklamalarına dikkat çeken gazete, "yolsuzluk iddialarının, hükümetin, polisin ve yargının çalışmalarının önemli bir bölümünü dondurulmasına neden olduğunu" savundu.



İngiliz gazetesi, "Türk hükümetinin kalbindeki çatlak, barış görüşmeleri öncesi Suriye'deki muhalefetin kilit bir müttefikini zayıflatarak ciddi uluslar arası etkileri olabilir" yorumunu yaptığı analizinde altın ticareti iddialarına işaret ederek soruşturmanın İran üzerinde ikincil etkilerinin olabileceğini yazdı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin