Telegraph: Türkiye-Fransa bağları gerginleşebilir

Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan açıklama istemesinin yankıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Telegraph: Türkiye-Fransa bağları gerginleşebilir

İngiliz Telegraph gazetesi, Paris'te aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesinin "zaten kırılgan" olarak nitelediği, Türkiye ile Fransa arasındaki bağlarını gerginleştirebileceğini düşünüyor. 



Telegraph gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, kadınlardan biri ile görüştüğünü söyleyen François Hollande'dan açıklama istediğine dikkat çektiği haberinde Pazar gününe kadar Fransa Cumhurbaşkanlığından Erdoğan'ın sözlerine ilişkin herhangi bir değerlendirme gelmediğine de işaret etti.



"Olay, zaten kırılgan olan Fransa ile Türkiye arasındaki bağları gerginleştirebilir" yorumunu yapan gazete, şöyle devam etti:



"İki ülkenin arası, Fransa'nın 1915 yılında Osmanlı Türklerince gerçekleştirilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırma girişimi nedeniyle açılmıştı. Yasa, sonunda bir yıl kadar önce Fransa'nın yüksek mahkemesince iptal edildi ancak Sayın Hollande değiştirilmiş bir versiyonunu yeniden getirmek istediğini söyledi."



Gazete, Paris'teki cinayetlerin "Abdullah Öcalan'ın Türkiye ile barış görüşmelerini başlatmayı kabul ettiği yönündeki haberlere denk düştüğüne" de dikkat çekti. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin