Telegraph Erdoğan'a sağduyu çağrısı yaptı

Gezi olaylarına Erdoğan'ın verdiği sert tepki, yabancı medyada haber ve yorumlara konu olmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Telegraph Erdoğan'a sağduyu çağrısı yaptı

İngiliz Telegraph gazetesi "Sağduyu zamanı" başlıklı yazısında Erdoğan'ın "artan çatışmacı ve otokratik tarzının demokrasiyi sadece bir amaca ulaşmak için bir araç olarak gördüğü yönündeki eski korkuları canlandırdığı" eleştirisinde bulundu. 

Muhafazakar Telegraph gazetesi, Erdoğan'ın Türkiye'deki protestolara verdiği sert yanıtın ülkede yaptığı "iyi işleri yok etme tehlikesini yarattığını" savundu. 



-OLAYLARI "KRİZE DÖNÜŞTÜRME KONUSUNDA ADETA USTALIK DERSİ VERDİ"-



Türkiye'de patlak veren protesto dalgasının başlamasından beri Başbakan Erdoğan'ın olayları "bir krize dönüştürme konusunda adeta bir ustalık dersini verdiğini" öne süren gazete, "Sorunu gidermeyi amaçlamak yerine protestocuları "çapulcu', "anarşist' ve "terörist' diye kınadı ve sosyal ağ Twitter'i bir "bela' olarak niteledi" diye yazdı.



Telegraph, Başbakan Erdoğan'ın sert konuşmalarının yanısıra polisin kalabalıkları dağıtmak için kullandığı yöntemlerin yarattığı tepkilere dikkat çektiği yazısında "Elbette ki Türkiye Mısır değil ve Taksim Meydanı Tahrir değil. Sayın Erdoğan da gerçekten popüler bir liderdir özellikle muhafazakar Anadolu nüfusu arasında" dedi.



Erdoğan'ın yönetimi döneminde Türkiye'nin Avrupa ve Amerika için "değerli bir ortak" olduğunu ve "siyasi İslam'ın nasıl demokratik değerlerle barıştırıla bileceğinin olumlu bir örneğini" oluşturduğunu da kaydeden Telegraph yazısının son bölümünde şu uyarıda bulundu: 



"Maalesef,Sayın Erdoğan'ın artan çatışmacı ve otokratik tarzı, o başarıları tehlikeye atıyor ve demokrasiyi sadece bir amaca ulaşmak için, yani tek parti devleti tesis etmek ve Atatürk tarafından empoze edilen laik düzenin eritmek için bir araç olarak gördüğü, yönündeki eski korkuları canlandırıyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği içindeki Türkiye'nin uzakta tutulması gerektiğine inananlara bulunmaz bir koz sağlıyor. Sayın Erdoğan'ı sağduyuya davet ediyoruz.." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin