Tel tel ayrılıyor, 5 dakikada hazır oluyor: Mayasız gözleme kahvaltıların yıldızı olmaya aday. Evde mayasız gözleme nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik mayasız gözleme tarifi arayanlar için oldukça güzel bir tarifle geldik. İşte maya gerektirmeyen gözleme tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Tel tel ayrılıyor, 5 dakikada hazır oluyor: Mayasız gözleme kahvaltıların yıldızı olmaya aday. Evde mayasız gözleme nasıl yapılır?

Kahvaltılarda sıcak lezzetlersiz yapamam diyenler için harika bir öneri. Bu mayasız gözleme tarifini hem çok sevecek hem de her sabah yapmak isteyeceksiniz. İşte mayasız gözleme için yapılması gerekenler...

Malzemeler;

Hamuru için;

2 su bardağı su (400 ml)
5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

Beyaz peynir
Maydanoz

Ara katları için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 5 su bardağı unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu alalım ve bir miktar karıştıralım. Akabinde 2 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım.

Hamur formuna getirdikten sonra tezgahın üzerine bir miktar kadar un alalım ve hamurumuzu burada yoğurmaya devam edelim. 

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu kabın içerisine alalım ve üzerini streç filme ile kapattıktan sonra bir miktar kadar dinlenmesini sağlayalım.

Hamur dinlenirken biz de bu esnada gözlemenin iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İç harcı için beyaz peyniri çatal yardımıyla güzelce ezelim.

Peynirleri hazırladıktan sonra maydanozları ince ince kıyalım ve peynirlerle birlikte güzelce karıştıralım. 

Dinlenen hamurumuzu tekrar tezgahın üzerine alalım ve hamuru ilk olarak iki eşit parçaya bölelim. Akabinde hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz parçaları beze formuna getirelim.

Beze formuna getirdiğimiz hamurları uygun bir tabağın içerisine alalım ve üzerini temiz bir bez yardımıyla güzelce kapatalım.

Ardından tezgahın üzerine bir miktar kadar un aldıktan sonra hamurumuzu açmaya başlayalım. 

Hamurumuzu uygun formda açtıktan sonra üzerine bir miktar kadar sıvı yağ gezdirelim ve hazırladığımız iç harcından içerisine ilave edelim.

Akabinde iki kenarını ilk olarak orta tarafına daha sonra alttan ve üstten olacak şekilde kapatın. 

Her katladığımız tarafa sıvı yağ sürelim. Gözleme hazır olduktan sonra üzerinden birkaç oklava adarbesiyle geçelim.

Tüm hamurlara bu işlemi gerçekleştirdikten sonra arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin