Tekzipsiz gün yok! Günün tekzipi Taraf'ta!

Taraf bugün de Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın tekzipini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Tekzipsiz gün yok! Günün tekzipi Taraf'ta!

'Taraf' gazetesi bugün, 11 Mart'ta 'Kutucu müdür 31 Mart'ta yolcu' başlığıyla verdiği haber nedeniyle Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın tekzipini yayınladı.



Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özal'ın imzasıyla yayınlanan tekzipte şu ifadeler yer aldı:



Taraf Gazetesinin 11/03/2014 tarihli nüshasında ve gazeteye ait internet “Kutucu müdür 31 Mart’ta yolcu” başlıklı gerçekle alakası olmayan, iftira niteliğindeki yazı ile Müvekkillerim TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Necmeddin Bilal Erdoğan‘a yönelik ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, hukuk fütursuzca çiğnenmiştir.



Yazı içeriğinde gerçekle alakası olmayan beyanlarda bulunularak, müvekkillerim kamuoyunun husumetine maruz bırakılmıştır. Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, müvekkilleri zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Özellikle Ülke gündeminde siyasi iktidara karşı yürütülen kirli savaşta her yolu meşru sayan, yalan ve iftirada birbiri ile yarışan sözde gazetelerin ve sorumsuz siyasetçilerin bu iddiaları, yürüttükleri psikolojik savaşın bir parçasıdır. Hukuk, basın ahlakı ve vicdanının olmadığı bu pis iftiranın hedefi herkesçe malumdur. Müvekkillerime karşı yayınlanan bu kin ve nefret yazısının arka planındaki kirli düşünceleri ve hesapları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.



Netice olarak bu hareketlerin gazeteniz vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması hukuka aykırıdır. Bu yazı 5187 sayılı Basın Kanunu, basın meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa- saygılı olma, kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapmama, özel amaçlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu hakaret içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin