Teksas'da kilisede katliam: Çok sayıda ölü var

ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir kişi, ibadet eden insanlara ateş açtı.

Google Haberlere Abone ol
Teksas'da kilisede katliam: Çok sayıda ölü var

ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir kişi, ibadet eden insanlara ateş açtı. Saldırıda en az 27 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Teksas polisi, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından ABD Başkanı Trump Twitter'dan açıklama yaptı ve "Teksas Suthetland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum." mesajını paylaştı.



Yerel saat ile 11.30'da meydana gelen saldırıda, bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu.



Saldırının yaşandığı sırada kilisede 50'den fazla kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor.



Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.



ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA



ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.



Trump, "Tanrı Teksas Suthetland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.



TÜRKİYE'DEN MESAJ: ÜZÜNTÜ DUYDUK



Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.



Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi. (DHA)



Teksas'da kilisede katliam: Çok sayıda ölü var


Etiketler abd teksas kilise katliam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin