Teknolojinin 2015 falına bakıldı

Deloitte'nin, "14. Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri" raporuna göre akıllı telefonlarını yenileyenlerin sayısı 1 milyarı aşacak.

Google Haberlere Abone ol
Teknolojinin 2015 falına bakıldı

Bu yıla ilişkin teknoloji öngörülerine göre, giyilebilir teknoloji, 3D baskı çözümleri, nesnelerin interneti (IoT), insansız hava araçları gibi teknolojiler tüketicilerden çok işletmelerden talep görecek, akıllı telefonlarını yenileyenlerin sayısı 1 milyarı aşacak. 



Deloitte'nin, "14. Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon (TMT) Öngörüleri" raporunda göre akıllı telefon kullanımı, mobil ödemeler, nesnelerin interneti, 3D cihazlar, insansız hava araçları ve nano uydular gibi alanlarda detaylara yer verildi.



Rapora göre,  2015 yılında 1 milyar internete bağlanabilen cihazın yüzde 60’ından fazlası işletmeler tarafından satın alınacak veya kullanılacak. Nesnelerin interneti akımı kapsamında birbirine bağlanabilen cihazların değerinin 10 milyar dolar olacağı ve cihazlarla gerçekleştirilen işlem değerinin de 70 milyar dolar civarında olacak.



Raporda şunlar kaydedildi:



"2015 yılında insansız hava araçlarının çok çeşitli endüstriyel ve sivil yönetim uygulamaları olacak. Askeri amaçlı olmayan insansız hava araçları satışlarının yaklaşık 300 bin adet olarak gerçekleşeceği, bunun da mevcut kurulu tabanı 1 milyon adet seviyesine yükselteceği tahmin ediliyor. Bu yıl dünya genelinde yaklaşık 1,6 milyar değerinde, 220 bin adet 3D yazıcı satılacak. Tüm akıllı telefonlarda kullanılan şarj edilebilen, lityum-iyon pil teknolojisi 2015 yılında gelişim gösterecek fakat bu gelişim geçen yılın modelleri ile karşılaştırıldığında yüzde 5’i geçemeyecek. Yılın sonunda 500'den fazla nano uydu (10 kg'ın altındaki uydular), yörüngede olacak. 



Yıl sonunda, dünya çapında mobil telefonlarla yapılan ödemeler kırılma noktasına ulaşacak. Dünyadaki akıllı telefonların yüzde 10’u ayda en az bir kez mağazalarda ödeme yapma amacıyla kullanılacak. 1,35 milyar akıllı telefon satılacak fakat bunların 1 milyardan fazlasını, hali hazırda akıllı telefonu olan kişilerin bir üst model ile telefonlarını güncellemesi oluşturacak. Dünya çapında genişbant internete sahip evlerin sayısı yüzde 2 artarak 725 milyona ulaşacak." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin