Teknoloji dünyasında dev transfer!

Yahoo'nun deneyimli kurucusu ve eski CEO'su Jerry Yang hangi şirkete transfer oldu?

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji dünyasında dev transfer!

Lenovo, teknoloji duayeni, Yahoo'nun deneyimli kurucusu ve eski CEO'su Jerry Yang'ın bağımsız danışman üye olarak Lenovo yönetime katıldığını duyurdu.



Lenovo Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yuanqing Yang, atamanın ardından yaptığı açıklamada düşüncelerini şöyle ifade etti: "Jerry danışman olduğundan beri şirkete büyük katkılarda bulundu. Şimdi kendisini tam zamanlı olarak yönetim kurulunda görmek bizi mutlu ediyor. Jerry, girişimciliği, kendisini has küresel perspektifi ve Lenovo'da ön plana çıkan internet çağının inovasyon ruhu özellikleri ile kendini kanıtlamış bir yöneticidir. Yönetim kadromuza farklı bir ses getirecek olan Jerry ile Lenovo'yu büyütmeye devam edeceğiz."



Yang'ın Lenovo'nun yönetim kadrosuna atanması, Lenovo'nun global yükselişini ve farklı alanlardaki ilgisini destekliyor. Bugün Lenovo, PC'deki birinciliğini %20 gibi rekor bir oranla korurken, akıllı telefon alanında ise Motorola'nın Google'dan alınması ile üçüncülüğe yerleşti. PC+Tablet pazarında ise birinciliği, IBM anlaşmasının tamamlanmasının ardından x86 Server'larda üçüncülüğünü korumaya devam ediyor. Lenovo güçlü ve büyüyen PC sektöründe gelecekteki pozisyonunu 'İşletimler', 'Mobil sistemler' ve 'Ecosystem/Bulut Depolama Sistemleri' ile üç ayrı alanda alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin