'Teknoloji Bağımlılığı'na kongre ile çözüm arıyorlar

"2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi" başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Teknoloji Bağımlılığı'na kongre ile çözüm arıyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Toplum ve Aile Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği '2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi' İstanbul'da başladı. Yerli ve yabancı birçok uzmanın katıldığı kongrede teknoloji bağımlılığı masaya yatırılacak.



Cevahir Kongre Merkezi’nde başlayan kongreye farklı ülkelerden birçok önemli akademisyen ve davetli katılıyor. Kongrede teknoloji bağımlılığının çözüm önerileri de tartışılacak.



Kongre hakkında bilgi veren Kültür Tolum ve Aile Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Gülşen Öztürk, "Bugün kongrenin ikincisini yapıyoruz. Birincisini 7 Nisan 2012’de yapmıştık, çok güzel bir geri dönüşüm aldık. Bu konuda ne kadar bir alanın açık olduğunu ve talebin ne kadar çok fazla olduğunu gördük. Gerek psikolog arkadaşlarımız gerek rehberlik hocalarımız bu konuda bize çok fazla taleple geldiler, tekrar yapılması konusunda. Bu yüzden kongreyi tekrar düzenledik" diye konuştu.



Teknoloji bağımlılığının insanların iş, aile ve eğitim hayatını sekteye uğrattığını kaydeden Öztürk, "Maalesef en çok teknoloji bağımlılığında müzdarip olan çocuklarımız ve gençlerimiz. Okullarını, derslerini, özel hayatlarını mağdur edecek bir şekilde bu bağımlılık başladı. Bunu da ancak eğitimle çözebileceğimiz için Milli Eğitim Bakanlığımızla bu kongreyi yaptık. Tıp dünyası bu teknoloji bağımlılığını artık bir hastalık kabul ediyor” ifadelerini kullandı.



İki gün sürecek olan kongrede; aralarında ABD, Rusya ve Çin'den uzmanların da yer aldığı çok sayıda akademisyen, teknoloji bağımlığılı ve çözüm önerilerini tartışacak. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin