Teker teker eleman kovuyorlar! Twitter'dan sonra Meta'da işten çıkarma duyurusu yaptı. 18 yıl sonra ilk defa herkesi işten çıkaracaklar

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta'nın, bu hafta birçok çalışanlarını işten çıkarmayı planladığı duyuruldu. 18 yıl sonra ilk defa büyük çaplı bir işten çıkarma yapılacağını duyuran Meta, çalışanlarına zorunlu olmayan seyahatlerini iptal etmelerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Teker teker eleman kovuyorlar! Twitter'dan sonra Meta'da işten çıkarma duyurusu yaptı. 18 yıl sonra ilk defa herkesi işten çıkaracaklar

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, bu hafta birçok çalışanlarını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Resmi duyuruyu çarşamba günü yapması beklenen şirket eylül sonunda 87 binden fazla çalışanı olduğunu bildirdi.

Wall Street Journal’a konuşan bazı kaynaklara göre, Meta'nın yapacağı işten çıkarmaların binlerce insanı etkilemesi bekleniyor. Habere göre şirket konuyla ilgili resmi duyuruyu çarşamba günü yapacak. Şirket yetkilileri, çalışanlara bu haftadan itibaren zorunlu olmayan seyahatleri iptal etmelerini söyledi.

Planlanan işten çıkarmalar, şirketin 18 yıllık tarihinde gerçekleşen ilk geniş çaplı personel azaltımı olacak. Twitter’da geçen hafta personelin yaklaşık yarısının işten çıkartılmasına kıyasla Meta’nınki daha küçük çaplı olacak ancak işini kaybetmesi beklenen Meta çalışanlarının sayısı, büyük teknoloji şirketinde, bir yıl içinde gerçekleşen en büyük sayı olabilir.

t24 haberine göre, Meta’nın sözcüsü konuya dair yorum yapmayı reddetti.

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, üçüncü çeyrek kazançlarına dair 26 Ekim’de yaptığı açıklamada, şirketin yatırımlarının az sayıda ancak büyüme önceliği olan alanlara odaklanacağını söylemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin