Tek tek kızartmaya son: Kızartma tadında mücver yapmanın sırrı bulundu. Fırın mücver nasıl yapılır?

Tek seferde leziz mücver yapmak isteyenler için müthiş bir tarifle geldik. Mücverin bu haline bayılacaksınız. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Tek tek kızartmaya son: Kızartma tadında mücver yapmanın sırrı bulundu. Fırın mücver nasıl yapılır?

Malzemeler;

6 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 su bardağı un
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

İlk olarak 1 adet orta boy soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Doğrama işlemini gerçekleştirdikten sonra yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu da ince ince kıyalım.

Ardından kabuklarını soyduğumuz patatesleri  6 tane orta boy patatesi de güzelce rendeleyelim. Patatesleri rendeledikten sonra karıştırma kabının içerisine 3 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağ alarak çırpalım.

Çırptığımız  yumurta ve sıvı yağın üzerine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.

Akabinde  harcın üzerine doğradığımız soğanı, maydanozu ve dereotunu ekleyelim. Rendelediğimiz patateslerin suyunu sıktıktan sonra karışımın içerisine ilave edelim.

Tüm malzemeler homojen bir formda karışıncaya dek güzelce karıştıralım. Fırın tepsinin içerisine pişirme kağıdı yerleştirdikten sonra karışımı tepsinin içerisine alalım.

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişme süresinden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin