Tek lokmasıyla hazımsızlık son bulacak: Balon gibi şişmiş karnı anında indiriyor. Hazımsızlığa iyi gelen doğal ilaç bulundu

Hazımsızlık, günümüzde pek çok kişinin karşı karşıya kaldığı rahatsızlıklardan biridir. Kişinin günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen hazımsızlık için doğanın bize sunduğu şifalı kaynaklar mevcuttur. Adeta 'doğal ilaç' görevi üstlenen bu besin ile hazımsızlığa son verebilir ve kuş gibi hafifleyebilirsiniz. İşte hazımsızlığa kesin çözüm olan o besin

Google Haberlere Abone ol
Tek lokmasıyla hazımsızlık son bulacak: Balon gibi şişmiş karnı anında indiriyor. Hazımsızlığa iyi gelen doğal ilaç bulundu

Hepimiz sevdiğimiz yiyecekleri yerken, çok hızlı bir şekilde tüketiriz. Ancak çok hızlı yerseniz, zaman zaman yiyecekleri sindirmekte zorluk yaşayabiliriz.

Hazımsızlık, hiçbir şey yememiş olsak bile kendimizi şişkin hissetmemize neden olabilecek yaygın bir sorundur ve sağlığınıza zarar verebilir.

Hazımsızlığın altında yatan nedenlerden bazıları arasında aşırı yeme, mide enfeksiyonları, ülser, asitlik, sigara içme, alkol, tiroid ve irritabl bağırsak sendromu, derin yağda kızartılmış ve baharatlı yiyeceklerin tüketimi, kötü uyku düzeni ve stres yer alır.

Hazımsızlık sorununu önlemek ve gidermek için doğanın bize sunduğu pek çok şifalı kaynaklar mevcuttur.

HAZIMSIZLIK NASIL ÖNLENİR?

Hazımsızlıktan kaynaklanan rahatsızlık, yaşam tarzı alışkanlıklarının değiştirilmesiyle yönetilebilir. Sağlıklı yeme ve içme uygulamaları uygun sindirimi kolaylaştırır. İşte birkaç önleyici tedbir:

Yeterli hidrasyon, sindirimin düzgün olmasına yardımcı olur.

Sıvıları yemek sırasında değil, yemekten sonra tüketin.

Hızlı yemekten kaçının, küçük ara öğünler yiyin ve yemeye zaman ayırın.

Hava yutmayı önlemek için yiyecekleri ağzınız kapalı olarak çiğneyin.

Yemek yerken dik oturun.

Uyurken asit reflüsünün ortaya çıkmasını önlemek için başınızı ve omuzunuzu yüksekte tutun.

HAZIMSIZLIK İÇİN REZENE TOHUMU

Rezene tohumları, asırlık doğal bir ilaçtır. Rezene tohumlarının güçlü antispazmodik özellikleri, hazımsızlığı tedavi etmede ve ayrıca mide kramplarını, mide bulantısını ve şişkinliği hafifletmede harikalar yaratır.

Hazımsızlığınız varsa, yemekten hemen sonra birkaç rezene tohumunu çiğnemeniz yeterlidir. Hazımsızlıktan kurtulmak için rezene çayı da içebilirsiniz.

Tek lokmasıyla hazımsızlık son bulacak: Balon gibi şişmiş karnı anında indiriyor. Hazımsızlığa iyi gelen doğal ilaç bulundu

Bir tencereye yarım bardak su alın ve yarım çay kaşığı ezilmiş rezene tohumunu ekleyin, 10 dakika iyice kaynatıp bu suyu içirin.

HAZIMSIZLIK İÇİN TARÇIN

Tarçın, sindirimi uyarmaya ve gastrointestinal sistemdeki hasarı azaltmaya yardımcı olan antioksidan deposudur. Gaz, şişkinlik, karın krampları ve geğirmeyi gidermek için bir fincan tarçın çayı için.

Ayrıca tarçın çayı, mide asidi salgılarını nötralize ederek mide yanmasını ve mide tahrişini azaltmaya yardımcı olur. Tarçın çayını günde üç kez içmek hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur.

HAZIMSIZLIK İÇİN ZENCEFİL

Zencefil, aşırı mide asidi salgısının azaltılmasına yardımcı olduğundan hazımsızlık için etkili bir ilaçtır.

Mide zarındaki iltihabı azaltma, tahrişi azaltma ve sindirim sürecini teşvik etme potansiyeline sahiptir.

Hazımsızlığı gidermek için bir fincan sıcak zencefil çayı yudumlayın. Ayrıca hazımsızlığı tedavi etmek için, bal veya limonla tatlandırılmış zencefil suyu da içebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin