Tehditler artıyor! Gazeteciler korunma talebinde bulundu!

Fransa ve Fas gazeteci sendikaları, her iki ülke yetkililerinden ölüm tehditleri alan Faslı gazeteci Zineb El Rhazoui ve eşi olan yazar Jaouad Benaissi’nin acilen korumaya alınmasını talep ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Tehditler artıyor! Gazeteciler korunma talebinde bulundu!

Uluslararası gazetecilik örgütleri, Paris’te 7 Ocak’ta Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik 8 çalışanın öldüğü suikastlarda ve Kopenhag’da yaşanan saldırılardan sonra çizer ve gazetecilere yönelik tehditlerin yaygınlaşmasından endişe duyuyor:



Fransa Gazeteciler Sendikaları (SNJ ve SNJ-CGT), Fas Gazeteciler Sendikası (SNPM) ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Charlie Hebdo dergisine de çalışan Faslı gazeteci Zineb El Rhazoui ve kocası da olan yazar Jaouad Benaissi’nin Twitter üzerinden ölümle tehdit edilmesini kınadı.



Faslı ve Fransa sendikalarından çağrı



İFJ ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu’na (EFJ) üye Fransız sendikaları, Zineb El Rhazoui ve eşinin ölüm tehdidi altında yaşadıkları, fotoğraflarının, ev ve iş yeri adreslerinin sosyal medya üzerinden dolaştırıldığını bildirdiler.



Sendikalar, Fas ve Fransa makamlarını fiziksel bütünlüğüne zarar gelmemesi ve cinayet çağrıları karşısında gazeteci ve yazar eşinin koruma altında tutulmaları için tüm tedbirleri almalarını talep ettiler.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin