'Tehdit ediliyorduk'! Anadolu Ajansı Genel Müdürü, ofislerine yapılan baskını anlattı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Anadolu Ajansı'nın Halep bürosuna yapılan baskın, ajansın genel müdürü tarafından yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Tehdit ediliyorduk'! Anadolu Ajansı Genel Müdürü, ofislerine yapılan baskını anlattı

El Kaide'nin Suriye'deki unsurlarından biri olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Halep'in Şeyh Neccar bölgesinde bulunan Anadolu Ajansı'nın (AA) bürosuna baskın düzenledi. Baskında AA'nın uydu cihazları başta olmak üzere bütün teknik ekipmana el konuldu. Büroyu dağıtan militanlar daha sonra olay yerinden ayrıldı. IŞİD'in baskınından önce haber yapmak için başka bir bölgeye geçen AA ekibi ise saldırıdan kurtuldu. Bölgedeki yerel muhabirlere ait iki araca de el koyan İŞİD militanları, daha önce de yerel muhabirlerle birlikte aralarında Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün de bulunduğu birçok gazeteciyi kaçırmıştı.



'TEHDİT EDİLİYORDUK'



Dün Türkiye gazetesini ziyaret ederek yazıişleri haber toplantısına katılan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, IŞİD tarafından daha önce tehdit edildiklerini söyledi. Kemal Öztürk, "Suriye'den yaptığımız haberler sebebiyle IŞİD tarafından uzun süredir tehdit ediliyorduk. AA Arapça Yayın Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı ve Halep'teki muhabirimiz Samet Doğan'a yönelik ölümle tehdit telefonları geliyordu" dedi. 



Türkiye gazetesinin Pazartesi günü manşetten yayınladığı 'IŞİD'in sahibi Esad ve Maliki' başlıklı haberin bir benzerinin de kendileri tarafından yapıldığını, yaşanan baskın olayının bu haberlerin sonucu olduğunu söyleyen Öztürk, kendisinin de Halep'e gittiğini ve haberler yaptığını belirtti. Kemal Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: 



"İlk defa Halep'te IŞİD ile temasım oldu. Bizim bulunduğumuz bir ortamda muhaliflerle IŞİD arasında bir kontrol noktasının hakimiyetini almak amacıyla silahlı çatışma yaşandı, yaralananlar oldu. Çok sert ve kimseyle diyalog içinde olmayan maskeli kişilerdi. Şimdi orada bütün muhalifleri sindirmeye çalışıyorlar. Bu gruplarla ilgili geniş araştırmalarımız oldu. Ulaştığımız bilgiler karşısında şok olduk. IŞİD'in üst düzey komutanlarından biri Esad'ın ordusunda generalmiş. Bir defa daha kanaat getirdik ki, Esad ve bu gruplar işbirliği içinde. Bu yöndeki haberlerimiz bizi hedef yapmalarına vesile oldu."



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin