Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 28 ilde tefecilik suçunu işledikleri tespit edilen 160 kişiye yönelik 'Kene' operasyonu başlattı. Operasyonun İstanbul ayağında haklarında gözaltı karar verilen 15 şüpheliden 9’u gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde vatandaşları önce borçlandırıp devamında baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç sağlayan fırsatçılara yönelik çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu, şüphelilerin verilen borç çerçevesinde senetler düzenleyerek, bu senetler üzerinde 500 bin lirayı 5 milyon TL yaptıkları, acil nakte ihtiyacı olan vatandaşlara pos cihazında 3 bin lira çekip 2 bin 300 TL verdikleri belirlendi.

Ayrıca, ödenemeyen senetler karşılığında vatandaşların ev, araç ve arsalarını haksız olarak elde ettikleri, yine borç verilen parayı ödeyemeyen kişileri darbettikleri tespit edildi.

Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı

Belirlenen 160 şüpheliye yönelik, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu toplam 28 ilde 'Kene' adı verilen operasyon başlatıldı. Şüphelilerden 133'ü hakkında gözaltı kararı verilirken, 27'si de ifadesi alınmak üzere emniyete davet edildi.

Operasyonun İstanbul ayağında 15 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda, 9 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında adreslere düzenlenen baskında yapılan aramalarda, 2 adet tüfek, çok sayıda fişek ve çok sayıda senet ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, 6 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (DHA)

Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı - Resim : 2

Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı - Resim : 3

Tefecilere ‘Kene’ operasyonu: 160 gözaltı kararı - Resim : 4

Etiketler tefeci kene gözaltı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin